Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Ambulanssyrra med puls

Dalslands XC inställt…….till september.

Inte bra…..Dalslands XC är inställt den 30 April. http://www.dalslandxc.se Det loppet är startskottet för många av oss i OK Tyr. För min del hade det varit perfekt med ett långlopp som genomkörare innan Billingeracet. Som för övrigt ligger i en intensiv arbetsperiod med mååånga timmar och nätter så jag kommer vara gott sliten redan innan start…….Mollbergsblandning och en god nattsömn kanske blir räddningen ändå.

Nu känns det som att både Karlstad XC (OK Tyrs lopp) och Dalslands XC ändå drar nitlotten iår. Karlstad XC har samma datum som Bergslagsloppet…….. 10 mil bort…..och där kommer många Tyrare svettas i backarna. Helgen efter har Dalsland XC sitt nya datum, 17 september.

Min nya plan inför Billingeracet får bli Västgötacupen 1 Maj i Kvänum. Jag har aldrig kört XCO lopp så det ska ändå bli kul. Fast jag hade önskat ett långlopp.

Den här veckan har bland annat bjudit på intervaller runt Forshagabanan. Känns fortsatt bra och tekniken blir bättre och bättre. Idag blev det 3 timmar på stigar och vägar. Leriga, blöta, och även torra stigar blev det. Tempot blev högre än distansfart mest för att jag behövde lite tuffare träning idag då jag får ganska många vilodagar pga jobbet nu. Men ska försöka få in lite löpning under den här perioden. Det går lite fortare när man ska ge sig ut sent och träna.

I Forshaga finns nu mer Christofers berömda sandtag…….sist klarade vi att ta oss uppför sandbacken och nedför puckelpisten åt båda hållen…….Att cykla uppför puckelpisten var inte lätt. Det är ca 3 m superbrant upp, 1.5 m ner, 2 m upp, 1m ner och minst 2 m upp igen. Grymma tjejer jag tränar tillsammans med!!!

Annons

Här är Xara Sand i sandbacken

010

Måste få till en rättvis bild på puckelpisten, så ni får vänta på den.

 

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.