Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Spontanloppet blev ett SM-guld. Skulle bara köra XCO i år och det har jag gjort förutom Solstaloppet 30 km som jag vann. Inga långlopp var planerade, och absolut inte SM.

Men loppet blev riktigt roligt när Jenny Eneroth och jag teamade ihop oss. Vi hjälptes åt hela loppet och det var endast sista biten jag drog ifrån lite. Tyvärr var vi lite trögstartade, tog väll 30 km innan jag kom igång ordentligt. Så när vi skulle runt Hålberget för andra gången var motionärerna ivägen på varje stigparti. Vi körde nog om 100 st på stigarna och det gick inte fort. Men vi hade bra fart på grus och asfalt partierna. Med 1.5 km kvar krampade höger låret och ljumsken så fort jag tryckte på men lyckades ändå hålla undan.

Nu får vi se hur det blir med Karlstad XC, kör om jag är sugen annars hjälper jag till runt loppet med diverse saker. Är ju OK Tyrs lopp och Sveriges mest tekniska långlopp tror jag.

image image

Annons

Jag och silvermedaljören Jenny Eneroth i D40.

foto: Viktoria Grännsjö.

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.