Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Ambulanssyrra med puls

Urkrämad på Cykelvasan

Som vanligt är Cykelvasan ett väl genomfört event. Alla funktionärer får full pott i service. Allt flyter på och det märks verkligen att dom har rutin i att arrangera stora event. Jag åkte upp till Sälen i Torsdags. Tog en prommenad runt mässområdet och slappade. Fredagen blev Rörbäcksnäs. Fin cykling men väldigt likt Brattforsheden. Brattforsheden ligger mellan Molkom och Filipstad RV63 för er som vill prova. Där finns markerade leder. Och jag tycker att det är minst lika fint som Rörbäcksnäs.

005

Jag, Lisa och Daniel hade iaf en trevlig dag.

009

Vi avslutade dagen med att plocka blåbär och ladda inför Cykelvasan med blåbärspaj och vaniljsås……hur gott är inte det?

011

Cykelvasa sprinten på Fredag eftermiddag bjöd på regn och blåst. Vi var där och kollade åkarna i alla fall.

Annons

018

Cykelvasan

Starten gick lite väl tidigt……7.30. Dålig sömn och lite frukost gjorde inte saken bättre men kände mig ändå ok. Starten gick och jag tryckte inte på från början, var seg i kroppen och ville mest bara vara framme i Mora. Hamnade iaf i en bra klunga dom första 30 km sen var det slut på friden. Efter att varit framme och dragit så kände jag att jag behövde få ner pulsen……det var långt kvar till Mora. Då stack dom 4 första i klungan, försökte hänga på men hade mjölksyra och var seg. Jag gjorde ett halvdant försök att komma ikapp men det slutade i att jag och en Norska fick en egen liten klunga. Jag drog mest hela tiden men blev avlöst i 400-500 meter då och då. Detta tog ut sin rätt och med stumma ben kom vi ikapp en klunga på 3 tjejer 20 km från Mora. Tog rygg i 200 meter men det gick för sakta, drog sen klungan in i målet i Mora. Helt slut i benen och målskylten i Mora var nog det vackraste jag sett just då.

Slutade på en 29 plats och det grämer mig lite att jag inte orkade följa den klungan som drog iväg efter 30 km.

Körde på 1 minut sämre tid i år än förra året. Men å andra sidan var det inga grabbar med att ligga på rulle efter. Gjorde så här på efterhand ett mycket bättre lopp iår än förra året. I år fick jag slita själv och inte förlita mig på andra. Pannbenet behövdes verkligen, tror aldrig jag varit så trött efter ett lopp som igår. Idag ska jag köra häst och cykla ur benen. Mycket tid i skogen med andra ord.

Vi hörs!!!

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.