Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Canyon lanserar kortslagig Spectral

Canyon lanserar idag en ny version av Spectral som man kallar för Spectral 125, vilket precis som namnet antyder är en mer kortslagig version av Spectralen som i sitt ”original”-utförande har 150 mm. Men det är inte bara slaglängden som skiljer, utan Spectral 125 är en helt ny cykel som ska vara till för dem som vill köra hårt och aggressivt men också ha accelerationen och livfullheten som man får en trampeffektiv cykel med lite kortare slag.

På ett sätt kan det kanske upplevas som lite förvirrande att Canyon lanserar en cykel som har kortare slaglängd än deras befintliga kortslagiga stighoj Neuron, och sedan döper den till Spectral 125. Men Enligt Canyon riktar sig Neuron och Spectral till lite olika cyklister, då Neuron (som har 130/140 mm slag) är mer fokuserad på att vara trevlig och bekväm både uppför och nedför, medan Spectral 125 (som också har 140 mm gaffel) ska vara en lite röjigare och tuffare cykel med lite extra fokus på att vara rolig nedför. Detta avspeglas också i exempelvis geometrin, som är ganska mycket längre och flackare än Neuron, till och med aningen längre i reachen än vanliga Spectral. Mer exakt har en Neuron exempelvis en gaffelvinkel på 67 grader, medan Spectral 125 ligger på 64 grader. Målet har helt enkelt varit att skapa en Spectral-version som ska bibehålla så mycket som möjligt av utförskapaciteten, men vara lättare, mer trampvänlig och mer lekfull och poppig. Som exempel har Spectral också Fox 36-gafflar i de fall man valt dämpning från Fox, medan Neuron har 34:or i dessa fall.

Vanliga Spectral finns ju med en radda olika hjulkombinationer, men på Spectral 125 är det 29ers som gäller. Däremot finns den redan från första stund både i kolfiber och aluminium, med två alu-modeller och tre i kolfiber. Enklaste alu-modellen kostar dryga 27 tusen kronor med Deore-växlar, fina Maxxis-däck och RockShox 35 Gold/Deluxe Select+, medan toppmodellen CF 9 för 63 tusen har trådlösa GX AXS-växlar och Factory-nivå på Fox-stötdämpningen.

Annons

Allt om MTB har en cykel inne för test, och återkommer med en ordentlig genomgång av våra intryck av cykeln i ett kommande nummer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.