Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykeltjej

Καλημέρα Ελλάς! Hej Grekland!

Just nu sitter jag i hotellobbyn på ett ***** hotell i Kalamata i södra Grekland. Det är fortfarande ljummet i luften fastän klockan är mycket och det doftar sött och gott av apelsinträd, olivträd och jasminbuskar . Medelhavet är bara några meter bort och jag kan höra vågorna slå mot stranden. En hel vecka ska jag tillbringa på det här härliga stället. Vilken lyx.  Och det bästa av allt är att jag ska cykla en himla massa.

Redan nu, första cykeldagen, är mina ben ordentligt trötta. Jag kan berätta att det finns massa jobbiga uppförsbackar i Grekland. Idag har vi jag trampat uppför 2100 höjdmeter. Lika mycket som om man skulle cykla upp till sydtoppen på Kebnekaise alltså! Jag kan också berätta att det finns en del vägar där det inte finns så mycket asfalt, utan mer hål och grus. Om man råkar komma lite utanför den planerade rutten vill säga… Men framförallt så kan jag berätta att Grekland är OTROLIGT vackert. Magiskt. Det är som att cykla mitt i ett vykort, hela tiden. Turkosblått hav, blomstrande dalar, miljoner grönskande olivträd och charmiga små byar. Fina serpentinvägar som slingrar sig upp längs bergssidorna och som är galet kul att köra ner för. Glada bybor som vinkar när man cyklar förbi och hänsynsfulla bilister som kör om försiktigt. Och den där kalla after bike-ölen smakade såklart fantastiskt när vi kom tillbaka till hotellet. Himla fint helt enkelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finfin frukost på hotellet. Ni skulle smaka på apelsinjuicen, så galet god!

 

Skönt yogapass för att mjuka upp innan cyklingen.
Skönt yogapass för att mjuka upp innan cyklingen.

 

Många Ride of Hope cyklister är här!
Många Ride of Hope cyklister är här!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annons

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här kan det bli om man inte följer den rekommenderade rutten. Lite jobbigare men också lite mer spännande :)
Så här kan det bli om man inte följer den rekommenderade rutten. Lite jobbigare men också lite mer spännande 🙂

 

Tokstollarna som valde att ta en omväg över ett extra berg på vägen hem.
Tokstollarna som valde att ta en omväg och 700 extra höjdmeter på vägen hem.

Imorgon ska vi cykla till Sparta, staden som var en stor krigsmakt i antikens Grekland. Det kommer bli mäktigt.

 

Caisa Sindt
Välkomna till Cykeltjej! Jag som skriver här heter Caisa, en 30-årig småländska som numera är bosatt på landet utanför Uppsala där jag pluggar till sjuksköterska. Upptäckte tjusningen med cykling för några år sedan när jag, som så många andra fick idén att trampa dom där 30 milen runt den där sjön... Trots fyra plusgrader och ösregn i 13 timmar så fastnade jag för cykling och sedan dess har jag spenderat en hel del tid på cykelsadeln både i skogen och längs landsvägarna. Jag cyklar först och främst av den enkla anledningen att det är så fantastiskt roligt - kombinationen av naturupplevelser och att träffa massa trevliga människor kryddat med lite mjölksyra och adrenalin är ganska svårslagen! Förutom allt från fikarundor till långlopp så skriver jag om diverse andra roliga grejer jag hittar på. Då och då händer det också att jag arrangerar gruppcykelrundor och annat kul, häng på nån gång vet jag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.