Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Jag omodern? Jajamen!

Något slags svar på en mycket underhållande och aningen tankeväckande lista i Svenska Cycling Plus med rubriken:

DU VET ATT DU ÄR EN (FÖR) MODERN CYKLIST NÄR…

Den här listan får mig att inse precis hur omodern och förlegad jag faktiskt är.

Någon GPS förutom den som finns i telefonen äger jag inte. Den används förvisso till att logga pass ibland men går knappast att titta på under tiden. I den återfinns förutom “Endomondo” förvisso även “Strava” men den appen har jag aldrig använt så på någon lista över “KOM” återfinns jag inte, även om jag förmått. Dessutom gillar jag mina papperskartor även om jag måste erkänna att jag tycker om “Bikeroutetoaster”.

Min “nya” landsvägscykel jag införskaffade härförleden – ja precis den som påpekades vara “dålig”, är verkligen föråldrad. Den är lika lite “Aero”som sin ägare och går därför utmärkt att cykla med när det blåser sidvind, den saknar elektroniska växlar av vilka den för övrigt bara har tjugo, effektmätare och har därtill ram i metall. En antikvitet helt enkelt. Däremot behövs säkert minst den uppsättning verktyg som nämns för att fixa vevpartiet!

Någon trainer äger jag inte och än mindre någon uppkopplad mot nätet. Cyklar gör jag helst ute av någon förunderlig anledning även om jag lärt mig att man har bättre kontroll på sina “fyror” om de utförs på en Monark-träningscykel inomhus även när solen skiner från blå himmel.

Annons

Och min MTB skall vi inte tala om. Den kommer troligtvis implodera när som helst. Den är inte ens “retrorätt” utan bara fel – heldämpad och utrustad med 26″-hjul och trippelklingor fram som den är. Men den matchar mig rätt väl eftersom jag kör Mountainbike iförd cykelbyxor och inte i Baggy-shorts som man tydligen skall. På huvudet har jag en landsvägshjälm. Jag tröstar mig därvidlag med att jag började köra i skogen innan många av dem som bestämmer det modet var födda. Så jag kör i vad jag vill. Å andra sidan är jag heller inte paniskt rädd för ordet “skogsbilväg” eller får allergiska utslag om någon nämner “grusväg” eller “transportsträcka”. Jag kör gärna på allehanda underlag. Det var tjusningen som lockade mig från början. Den totala friheten. Men fel ute är jag, det inser jag med önskvärd tydlighet.

Skitig anomalie
Skitig anomalie

Det verkar inte bättre än att cyklarna jag äger matchar sin ägare. Hopplöst föråldrad. Men en sak är roande. Min eviga vildvuxna skäggstubb/djungel är ju nästan modern för stunden!

/ J – funderar på om något var bättre förr

#cykligare #knivesandbikes 

Tags : anomaliemtb
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.