Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Och tiden den går

Idag är det den första juli. Tiden är en illusion men en högst påtaglig sådan. Den är utmätt och min tid är en månad. Den tredje veckan är nu påbörjad och vägningen jag gör varje tisdag visar att jag så här långt tappat 3,6 kilo.

Jag har förlagt ett par sådana här. Någon som vet var?
Jag har förlagt ett par sådana här. Någon som vet var?

Ett litet problem är att jag inte vet vad jag siktar på. Eller jo, vad JAG siktar på vet jag definitivt.

Delmål ett – under tresiffrigt, under 100 kilo.

Delmål två – mer långsiktigt att gå ned till matchvikt 92 kilo. Inga av de målen har med mina tre veckor att göra.

Kirurgen är förstås enbart intresserad av att bilringen på magen minskar och att min lever och galla är låttåtkomliga för vassa knivar. Han skiter nog högaktningsfullt i om jag har dubbelhaka eller ej eller om hur fort jag kan cykla på mina favoritstigar och landsvägsrundor. Men exakt hur många kilon det kan tänkas betyda i praktiken vet jag inte. Det enda jag vet är att en sköterska kommer att ringa mig nästa vecka för att fråga hur det går och att det därefter beslutas om operationen skall ske nu. Den som lever får se eller kanske den som har en lever får se.

Annons

Men något som underlättar vägen dit är att min landsvägscykel kurerad igen. Den har ju också varit på operation kan man säga. Den skall få bekänna färg nu.

/ J – lättad

Tags : vikt
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.