Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Träningssummering

Då jag försöker komma i någon slags form som inte liknar äpplets så tränar jag mer än tidigare. Enligt min något luddiga plan har jag fram tills nu befunnit mig i ett skede där jag försöker tvinga fram muskler och förmåga för att inte skada mig när jag sen skall träna på riktigt. Låter det rimligt? Det var i alla fall planen och hittills har jag lyckats undvika alla former av skador och tacknämligt även sjukdomar. Så det har bara varit att köra på.

Jag brukar göra upp någon form av lös träningsplanering på veckobasis som jag sen följer, eller nja försöker följa. Vad som ingår har lite med övriga livet att göra och vad jag siktar på att uppnå.

Under augusti blev resultatet av ansträngningen den här:


Cykel: 16 pass vilket gav ca 1190km på 37.5 timmar.

Annons

Styrketräning: 9 pass och lite över 16 timmar.

Sammanlagd träningstid: 54 timmar 

Någon mountainbike har det inte blivit av kända skäl och inte heller någon löpning. Tanken var att börja springa men känslan är den att det bör undvikas till dess att vågen pekar på tvåsiffrigt. Leder och ligament brukar inte uppskatta att hundrakilosklumpar studsar omkring i tillvaron som en annan guttaperkaboll.

Så skomakaren håller sig till sin läst eller i det här fallet sin cykel och sitt gym. Projektet att ge gymtillvaron ett år pågår fortfarande. Men nu är det dags att cykla in hösten och tillbringa lite mer tid i sadeln.

/ J – kämpar vidare
#cykligare #knivesandbikes
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.