Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Steka bromsbelägg?

Bromsarna på min vardagscykel – en Cannondale Badboy – har skrikit så in i bomben att de kunnat väcka hela NorraKyrkogårdens besättning av döda. Det var så illa att jag drog mig för att använda den till det jag köpte den för och istället cyklat på en gammal cruiser eller min “fina cykel” med lätt-lätta kolfiberhjul. Och det var inte meningen.

9523EC1A-A96A-4AC1-8705-1BC9F4A85C29_zpscnf0vtmm

Så jag tänkte att jag provar internets bästa tips i att tysta väsnande bromsar. Man plockar ur bromsbeläggen och värmer dem på en naken spisplatta. Vilket jag gjorde. Och det bolmade. Och jag vädrade. Och sen slutade det bolma.

Jag monterade beläggen och tog en tur. Knäpptysta. Underbart bett och känslig modulation Sen lät jag cykeln stå i några dagar. Och på något vis så har beläggen/skivan/bromsarna börjat mega-väsnas igen. Alltså skrika så fruktansvärt högt att jag funderar på att dränka alltsammans i Bräkleen. En superlösning som är öh, lösningen på allt enligt en av de smartaste jag känner.

Annons

Fortsättning följer…

PS. Vädra noggrant om ni försöker er på detta hemma DS.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.