Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Klämdag och #lls300k

Igår var det klämdag och passande nog arrangerade La Lepre Stancas utmärkta randosektion en 30-mils brevet. Jag hade sedan tidigare prickat för den i kalendern och bestämde mig trots sega ben efter torsdagens klättrande för att köra. Vi blev hela åtta cyklister till start, vilket var säsongsbästa.

Samling som vanligt vid Circle K, Österängen i Jönköping. Jag var i god tid och hann dricka kaffe i lugn och ro medan övriga trillade in. Vi rullade iväg klockan 0700, en brokig skara på lika brokiga cyklar. Huvuddelen på kolfiber och aluminium och jag och Benjamin på stål. Två Mason Bokeh, där Tobbe körde på 700×32 och Ulf på 47mm feta 650B. Det gick lugnt till kanotklubben där Paananen och Tobbe började mata på. En efter en släppte tåget och efter ca 4 mil så släppte även jag, Ulf och Benjamin. De borrade hårt i vinden och jag hade långt ifrån ben till att gå med. Inte för att det spelade någon roll men växlarna på min Bob räckte inte heller till när de matade på som värst utför.

IMG_9479

När vi rullade in i Tibro för första stämpling efter drygt 8 mil förstod jag varför de haft så bråttom. Jannes mamma hade dukat upp värsta frukosten på rutig duk, porslinskoppar, kaffe, mackor, bullar, kakor m.m. Det fanns fika till en cykelskyttepluton och vi slog oss ner för att avnjuta lyxen. Det ska ju vara osupportat med Randocykling men så länge fikat erbjuds samtliga så känns det bra i magen. När vi fikat klart, rullade vi fem iväg i samlad trupp igen och lämnade plats åt Tranåsborna vid bordet. Hoppas Sölve fick en kopp kaffe han med när han trampade in i Tibro.

IMG_9480 IMG_9481

Nu väntade riktigt hård motvind via Skövde till Varnhem. Dieselloken borrade hårt i vinden och när jag tittade bakåt såg jag att Ulf och Benjamin släppt. Jag drog inte många meter och hade fullt sjå att bara hänga med. Efter Varnhem blev det mer kantvind när vi svängde söderut förbi Hornborgasjön på väg till pizzastoppet i Falköping efter drygt 14 mil. Jag behövde pausen och det var riktigt skönt att vila benen lite.

IMG_9486 IMG_9494

Annons

Efter Falköping blev det banvallsextravaganza i 8 mil och det gick bitvis riktigt fort i kantvinden. I Ulricehamn fick vi ta ett kortare stopp innan vi kunde fortsätta till Tranemo och ännu ett besök på Ica Kvantum för att stämpla igen efter drygt 22 mil.

IMG_9504 IMG_9507

Knappt 8 mil kvar till Jönköping och benen var långt ifrån fräscha. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med i tåget men de fick vänta på mig flera gånger. Ingen rolig känsla att inte orka gå med. Jag sa till några gånger att de gärna fick åka och att jag kunde ta mitt tempo hem men de väntade och väntade och till slut var vi åter i Jönköping vid 19.30.

IMG_9509

Det blev en bra cykeldag där jag fick slita lite hårdare än jag tänkt, men det blev säkert bra träning. Nu fattas bara en 600km brevet för att få ihop en full serie även detta år. Planen är att köra 1 Juli och då på min TREK Boone som genrep inför TCR.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.