Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Transcontinental Race no5 och planerna för 2017

Planerna för 2017 börjar klarna. Jag fick en av de runt 300 startplatserna till TCRno5. Det var närmare 1000 sökande och platserna valdes och lottades ut efter lite olika kriterier. Ansökningen innebar att man var tvungen att fylla i ett ganska omfattande formulär med regler, ruttplanering m.m. Totalt tog det nog mellan 2 och 3 timmar innan jag var klar. Mina funderingar på vilket lopp jag tänkte satsa på stod mellan TCR och ett nytt äventyr som heter North Cape 4000 och går mellan Florens och Nord Kap, en sträcka av drygt 400 mil. Efter en hel del funderande har jag bestämt mig för att köra Transcontinental ännu en gång. NC4000 är inte en uttalad tävling på samma sätt som TCR och dessutom har informationen kring loppet varit ganska tunn. TCR är ju ett säkert kort, etablerat, väldigt väl organiserat och med en spännande ny rutt genom Europa.

IMG_8013

Tävlingen startar 28 Juli i Geraardsbergen och jag har börjat planera så smått. Boende i anslutning till starten är löst och jag har börjat kika lite på hur jag ska flyga till och från loppet. Ruttplaneringen är påbörjad och det kommer bli många timmar vid ridewithgps, strava heat maps, google maps m.m. för att hitta lämpliga vägar. Cykeln ska fixas till lite och utöver byte av slitdelar och service så ska jag sänka flaskställen och fintrimma min cockpit. Sedan så ska det ju bara tränas också.

TCR kommer bli mitt enda riktiga race och det jag kommer att prioritera. Sedan hoppas jag så klart hinna med att åka en hel del breveter och självklart är planen att bli superrandonneur även 2017. Jag har även lite tankar på någon form av bikepackingtur som inte är tävling utan där det finns tid att stanna och njuta lite också. Vi får se lite när, var och hur det här blir av, men bli av ska det. Det finns som sagt inget bättre sätt att förstöra en fin cykeltur än att köra en tävling liknande TCR.

Jag hoppas även att jag och Johan kan köra Rapha 12 Hills igen. Det blir i så fall en vecka efter målgång på TCR så förhoppningsvis är jag ganska lätt i kroppen till klättringarna. 12 Hills är ju ingen tävling utan mer av en den perfekta cykeldagen.

Annons

Avslutningen på året hoppas jag blir lerig, mjölksyrerik och fylld av tävlingsglädje tillsammans med ett gäng kompisar då vi snackat om att köra lite cyclocrosstävlingar mest för att det är så sjukt roligt att cykla.

 

Här har ni en riktigt bra film från förra årets TCR som ni kan fördriva en halvtimme med.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.