Träna, baka, smöra och baka lite till!
Äntligen äntligen! Idag körde ja ett lite lagom pulshöjande pass tillsammans med MIA. Så enormt skönt att få komma tillbaka till träningen igen! Förutom att träna har jag varit bagare idag. Började tidigt idag med semmelbak som planeras att bli klart imorgon förmiddag… Den som väntar på nå gott. Som ja skrev i dagens första inlägg har ja dessutom påbörjat ett marmeladkok som blir klart i helgen. Provade på något helt nytt idag också. Att kärna mitt eget smör! Ja äter ju inte smör på mackorna… Men smör kan man ha till så mycket annat. Ett tips är att spana in på Johan Hedbergs hemsida www.matgeek.se och då också hans bok “Smör – Kärna, bryna, baka”. Ja köpte mitt exemplar här i veckan och mötte upp Johan i Uppsala och fick boken signerad. Johan är en extrem inspirationskälla för mitt bakintresse och det är han som inspirerat till att baka semlor helt från grunden mm.