Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Blandad cykelkompott

Det verkar som den där Britt är här eller vad man nu skall säga om det väder som råder här i södern. Flugorna har vaknat igen och jag har med viss frenesi mördat dem vartefter jag kommer åt och i gräsmattan hemma blommar en maskros och jag har fått rapporter från min kära mor att jordgubbarna fortsätter komma.

Som cyklist har jag inga klagomål. Hög klar luft, vackra färger och sol är inte alls en oäven inramning för tvåhjuliga aktiviteter.

I helgen har jag därför lyckats knyta ihop min lilla runda i Fyllerydsskogen och den blev till slut 14 kilometer lång och tar någon timma per varv att köra. Återkommer med karta över den när cyklat igenom den med Endomondo påslagen. Enda kruxet med den typen av terräng är att däcken slits fort. Mitt redan illa åtgångna Racing Ralph har nu gett upp helt. Det är inte så mycket mönstret som redan var så gott som blankt som däckssidorna som tar mycket stryk i terräng med vass sten. Även om man är försiktig så snittas det stadigt i det tunna gummit.

 

Det är något religiöst över bra cykling...
Det är något religiöst över bra cykling…

 

Sen har det förstås varit del två av Lammhultcyklisternas satsning Fun2Bike som är på väg mot succé. Antalet deltagare var ännu fler och ännu gladare den här gången. Misstänker att vädret kan ha bidragit en smula till det men det går att konstatera att intresset för att cykla och inte minst i skog och mark är starkt. Flertalet förfrågningar även från förbipasserande nyfikna vuxna och föräldrar tyder på det. Därför fortsätter aktiviteterna några söndagar till och tankarna på att kanske ha en nybörjargrupp för vuxna har också börjat gro.

En som har blivit sugen på det där med att cykla lite vid sidan om de större vägarna är C. Så nu kommer hennes pendlarKona mountainbikeifieras med grövre däck. Utväxling, skivbromsar och Konas P2 gaffel gör att det i princip redan är en helstel 29″ Mtb, hur trendigt som helst.

 

Annons
Cykelvård
Cykelvård

 

Enda smolket i cykelglädjebägaren är att min rygg beslutat att i princip ge upp helt. Kunde inte få på mig skorna i morse vilket slutade med att jag fick ge upp och ta på mig en sandal. Så nu är sjukgymnasttid bokad.

 

För att åtgärda cykelkrämporna blir det i eftermiddag en tripp till “LBS” för införskaffande av såväl fetare sulor till behövande Kona, nytt bakdäck för mig och lite kärlek och massage för mitt landsvägsbakhjul som inte är så rakt som önskas. Det kommer ju en vår också. Har jag hört. Till dess skall jag göra mitt bästa för att njuta av hösten.

/ J – på hjul igen

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.