Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

ENeG

Det är ju tänkt att detta främst skall vara en cykelblogg men för all del om övriga livet också som titeln antyder. Men just nu blir det inte så mycket trampat som jag önskar och då får de andra bitarna väga över. Tankarna och drömmarna om varmare tider, vår, sommar och cykliga ben får hägra i fjärran.

Mitt cyklande inskränks till ren transportcykling för stunden och inte ens det är särskilt behagligt på grund av smärtor. Min nacke, axel och armbåge värker mer än tidigare och ställer till det. Innan har det inte känts när jag cyklat men det gör det nu. Men även det skall väl gå över någon gång.

Under tiden kämpar jag och min sjukgymnast på. Dock lite i blindo eftersom jag sen i höstas väntar på att göra en biologisk variant av bredbandskollen – en ENeG eller elektroneografi där man kollar hastigheten i nervbanorna för att se vart det finns förträngningar därmed var problem kan uppstå.

Sådana görs inte på så många ställen så jag får ta mig till Karlskrona och Blekinge sjukhus vad det lider, bortåt mars ser det ut som. Dryg väntan. Under tiden får jag börja träna så gott jag kan.

Men jäklar vad det suger i cykeltarmen även om kung Bore och hans hejdukar ägnar sig åt gerillakrigföring runt knuten.

Annons
Jag känner mig fångad
Jag känner mig fångad

Kroppen känns fängslad bakom smärta, dålig form och kallt väder. Det två sistnämnda är till för att övervinnas det första är knepigare.

Nu tänkte jag baka maränger. Det är en bra sysselsättning en fredag.

/ J – tar på sig envishetskappan


#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.