Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Höstens Janusansikte

Cirkelcyklistiskt problem för den hågade: Om en cyklist startar från punkt A vid en given tidpunkt och därefter kör om två cyklister på inbördes avstånd från varandra för att därefter möta 4 stycken andra cyklister vid punkt B, C och D varpå han passerar ytterligare en cyklist som dock är en stillastående CX-fantom. Hur fort kör han då?

Svar: näst snabbast i höst!

 

Nästansol över Växjö
Nästansol över Växjö

 

Inspirerad av gårdagens världsrekord kände jag en intensiv lust att köra runt i en cirkel. Valde mellan att köra kvarteret runt fyrtio gånger eller dra ett varv på en för Växjöcyklister mycket välbekant slinga, Växjöruntrundan. 40,5 km cykelväg på omväxlande grus och asfalt med rätt många korsningar, bommar, hundar, flanörer och andra rörliga hinder. Alltid en utmaning oavsett tidpunkt.

Annons

Gick ok trots blodsmak i munnen.

Lika oresonligt sur som jag var på vädret förra höstinlägget lika strålande glad är jag idag över nästansolen som lägrat sig över nejden. Innan jag körde tittade den faktiskt fram en smula. Men solen är en blyg fan så den gömde sig igen.

/ J – cyklar i cirklar

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.