Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Höstfan

Höstnostalgiker här har ni något att bita i.

Hur var det nu? Naturen går till vila för att sedan återuppstå i nytt grönskande flor. Luften är hög och klar, solen skiner från blå himmel och löv som exploderar i kanonader av gula och röda nyanser.

Nej för h-e!! Titta ut. Fem grader, regn eller duggregn, snålblåst. Råkall kyla som likt en hungrig råtta gnager sig igenom alla klädlager in på benen. Helt omöjligt att se någonting förutom fyra nyanser av grått. Någon har slängt en våt yllefilt över tillvaron.

Oktobergrått. Just så här färglös var turen. Och enformig
Oktobergrått. Just så här färglös var turen. Och enformig

Hur man än klär sig för cykling blir det till slut fel. Blöt och kall inifrån eller utifrån. Bara att välja. Och så den mysiga detaljen att den sammanlagda tiden för att klä sig, ordna belysningen samt rengöring av cyklarna tar längre tid än själva cykelturen. Hurra vad jag älskar hösten. Hrmpfff.

Igår efter fem och en halv mil ville mina fötter inte vara med längre. Hade varit läge för skoöverdragen men mina tjockare i neopren är trasiga. Kombinationen av mycket fukt blandat med salt från väg och svett hade helt enkelt fått metallen att korrodera bort. Inga dragkedjor kvar.

Annons

Men man skall härdas. Värre blir det. Glöm inte det. Snart är november här. Då blir det ännu lite mörkare. Jihaa.

/ J – naturromantikdödare

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.