Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Mix

Cyklat har det gjorts sen senast jag skrev något även om det inte blivit så väl och mycket som önskats. Idag ofrivillig vila till följd av illvillig förkylning. Kanske lika bra det med tanke på att det blåser så hårt så det knakar i huset där jag nu sitter. Så var fallet även igår så en lång rask promenad på runt åtta kilometer var den form av motion som fick utövas.

Våren har kommit hit också, bild från Kampen, Växjösjön
Våren har kommit hit också, bild från Kampen, Växjösjön

Fler var ute och motionerade i vårsolen och förutom andra flanörer så mötte vi P i löpartagen och något senare i trakterna av strandbjörket syntes de återvändande mtb-cyklisterna i söndagsträningsgruppen.

Annars inleddes cykelfredagen med ännu en utryckning av The Bicycle repairman som synts i krokarna. Det är märkligt vad det sprider sig på gator och torg och arbetsplatser om man kan något om cyklar. Men det var en snabb affär. Däck och slangbyte på rena prylar är en fröjd och resultatet blev bra.

Ett fall för the Bicycle repairman
Ett fall för the Bicycle repairman

Senare på dagen inleddes säsongen för cykling med C. Vi tog en kort men kärnfull tur som bjöd på trötta ben och mersmak eller var det blodsmak? Formen är väl inte vad den brukade vara för någon av oss men för det goda med sig att det finns bara en riktning att röra sig i vad beträffar den biten. “The only way is up”.

Dags för avfärd på årets första gemensamma tur
Dags för avfärd på årets första gemensamma tur

Så för att fortsatta på den inslagna (cykel)vägen följdes den turen upp med nummer två dagen efter. Lördagens tur flöt på betydligt bättre för oss båda och efter att att ha släppt C vid dörren fortsatte jag själv en liten bit till. Mest för att få ihop lite mer tid på cykeln. För fy f-n vad jag frös. Det är inte varmt än kan jag notera. Får bli vinterkläder nästa gång. Inga massiva insatser än men det gnetas på.

Annons

Annars har helgen inneburit cykel på tv och lugn och ro. Inte dumt alls faktiskt. Återhämtning.

/ J – f’kyld

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.