Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Nu blir det åka av…

…fast inte på cykel!

Vilket inte gör så mycket den här gången. Om några timmar beger jag mig på familjesemester till Göteborg med besök på Liseberg och Universeum istället.

Ser fram emot resan av flera orsaker. Dels blir det ett äventyr med familjen och sen får jag åka Helix. Dessutom med förturspass! Jag måste erkänna att halvt berg- och dalbanenörd som jag är så ser jag fram emot även det. Etthundra kilometer i timmen, tyngdlöshet tre gånger och sju inversioner under en åktid på två minuter. Det låter som ett bra åk. Sen Balder på det. Inte heller den gamla bergbanan får glömmas. Alltid lika trevlig.

Berg- och dalbanesuget har växt sig starkare då jag inte åkt någon på flera år faktiskt. För den som vill spana in i princip alla åk i världen rekommenderas den här länken!

För att kompensera bristen på cykel kommande helg körde jag igår. Slapp hagelstormar den här gången men åskan var närvarande och mullrade i fjärran någon gång. Men med underbar temperatur i luften och lite blåst blev det en fantastisk sensommartur. Bestämde mig för att ta det lugnt och köra i två timmar, vilket jag gjorde. På den tiden hann jag runt 64 kilometer.

Annons

Jag trampar vidare i tillvaron med siktet inställt på nästa säsong. Den här blev som den blev. Jag har inte kört mer än 3500 kilometer hittills i år vilket är det “sämsta”/lägsta på flera år. Lägg därtill en vikt som är, ska vi säga, substantiell och man får dåliga förutsättningar för att cykla bra.

Men nu har jag börjat om. Min säsong börjar lite avigt nu istället för i våras. Nutidscykling.  

/ J – här och nu

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.