Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Sommarnattens leende

För att undfly värmen och för att känna på om “finhjulen”, i alla fall de finare hjulen, fungerade på nycykeln gav jag mig ut på en sen kvällsrunda i sommarkvällen.

Ljummen luft och helt vindstilla när jag gav mig ut vid tiosnåret. En stilla nattbris vid hemkomst. Svensktropik när den är som bäst Hade vi haft det här klimatet hela tiden hade jag bosatt mig på cykeln. Dessutom var jag extra cykelsugen efter att ha sett dagens spännande TdF-etapp. Tänk hur bra cykling kan vara!

Ruin i skymningsljus
Ruin i skymningsljus

 

Efter ett tag ståtade jag troligtvis med sommarnattens bredaste leende. Benen snurrade av sig själv och jag konstaterade krasst att de här hjulen rullar betydligt bättre än de enklare originalen på cykeln. I förbifarten märkte jag även att däcken är avsevärt mycket bättre. Inte minst känns cykeln tryggare i kurvorna. Det kändes som om jag kunnat fortsätta i evighet.

Annons

Enda orsaken till att jag slutade var att ljuset började försvinna och jag inte hade lysen med mig. Förhoppningsvis kommer det fler kvällar som den här.

/ J – sommarcykolog

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.