Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Tidens tecken

Vissa saker är fan ta mig bara sorgliga. Det ligger en viss symbolik i att riva en anrik teater i Folkets Park på första maj. Det fanns kanske bättre dagar att välja kan man tycka. Eller kanske inte? Allt för att istället uppföra lyxbostäder. Det är vad som sker här och nu.

Folkparksteatern

Och så for 34:an i himlen in

Huset jag själv sitter i för stunden är för övrigt markerat med en stor blå rektangel på detaljplanen. Den står för att en huskropp skall placeras tvärs över rummet. Det blir något obekväm att sitta här då.

Alla verksamheter som befinner sig inom området får flytta på sig. Vad Växjö behöver är ju lite fler centrala lyxkåkar. Men säljarna på Carlssonhus är väl lyckliga. Där fordom fanns en publik 50-metersbassäng en bit ifrån mitt fönster är nu villor.

Annons

Även det gamla vattentornet skall som bekant rivas till förmån för bostäder. Utvecklingen är tydlig. Fler offentliga miljöer bort och privata utrymmen tar dess plats.

Stadens rum privatiseras. Oönskade element skall bort.

/ J – halvmilitant

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.