Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Tomgång

Både på bloggen, i cykellivet och i övriga tillvaron är det lomhört. Seg historia det här och dessvärre innebär det att det inte får komma vatten i öronen när jag badar. Hur jäkla lätt är det i högsommarvärmen?? Jag vill ju busa med barnen under de återkommande kvällsdoppen!

Annars fortsätter tystnaden. Men nu mest kraftigt lomhörd, jag hör men alla ljud uppfattas vagt som på distans. Förra gången rapporterades det om diverse öronsmärtor och läkarbesök. De fortsatte och efter andra besöket på vårdcentralen så remitterades jag till öronkliniken där inte mindre än tre specialistläkare nyfiket spanade in i mitt huvud för att om möjligt skåda ljuset. Tydligen har jag intressanta och märkliga hörselgångar. Domen blev till slut dubbel öroninflammation, hörselgångsinflammation och spräckt trumhinna.

Fick steroider mot det och har nu världens snabbaste öron. På cykel ha jag tyvärr inte kunnat använda den egenskapen eftersom det inte blivit en enda träningsmeter cyklad sen Båstad. Att ta i och kämpa med inflammation i huvudet går inte så bra har det visat sig. Inte heller fartvind är bekvämt.

Det är bara konstatera att årets refräng är “like a boomerang I need a repeat” för jag kommer igång med träningen om och om igen. Sen händer något och sen upprepas det hela. Aningen tröttsamt vid det här laget. Man blir inte starkare och snabbare av att ständigt starta om. Och definitivt inte lättare.

Sista ingrediensen saknas...
Sista ingrediensen saknas…

Tyvärr är inte min cykel med på det här med att vara tyst. För att kompensera för sin ägares bristande kompetens på hörselområdet så beslöt den att knaka värre och värre till den punkt där jag allvarligt funderade på att återanvända den som en ölburk. Efter att även den fått någon form av överhalning hos cykeldoktor fick även den en märklig diagnos. Vevaxeln har blivit helt nedsvarvat på ett ställe vilket ger upphov till glapp. Troligen har väl något lager kollapsat vid tillfälle och gnagt på omgivningarna och därmed svarvat en vallgrav i stålet. Det skall väl knappt vara möjligt?

I korthet innebär det att hela vevpartiet måste bytas. Ett sådant är nu beställt och det återstår att se hur lång tid det tar från Evalds. De lokala handlarna ville tyvärr har nästan dubbelt betalt mot nätpriset och det blev för smärtsamt för att jag skulle stödja närområdet. Jag passade även på att beställa lite längre vevar. Har alltid undrat varför nästan alla cyklar oavsett storlek på ramen levereras med 172,5mm vevar.

Annons

Istället för egen cykling får det bli Tour de France på tv istället. Gårdagens pavéetapp var precis så dramatisk och spännande som man kunnat hoppas på och jag ser verkligen fram emot kommande bataljer. Inte minst på måndagens bergsetapp.

Det är bara att konstatera att jag är lika överlägsen i min match mot cykelmaterialen om Tyskland var mot Brasilien: J VS cykelprylstillverkarna: 7 – 1

/ J – halvdöd pryltestare

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.