Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Att cykla i skuggan av sitt forna jag

Det fanns en tid då jag cyklade mer, tränade hårdare och måhända åt något nyttigare. Jag var då inte helt oväntat snabbare på två hjul. Kanske snabbare än mig själv.

 Den tiden känns ibland avlägsen. Mer på ett imaginärt plan än ett reellt.

Livets förgänglighet. Den här har varit snabbare
Livets förgänglighet. Den här har varit snabbare

Fördelen med att vara en glad amatör som aldrig toppat någonting är att man som jag brukar säga, inte blir bättre än man tränar. Med det menar jag bara att om man inte toppade när man var ung så finns fortfarande möjligheten att bli “bättre” eller i alla fall snabbare vid 45 än 25 om det tränas mer och effektivare. En trösterik tanke. Jag har något år på mig i alla fall.

 Jag blir inspirerad av en herre i min närhet som fyllt pensionär men är bättre än någonsin med pallplaceringar i bland annat SWE-Cups veteranklass. Det får mig att tänka på att jag har många år kvar att förbättra mig på om jag känner för det.

Annons

Jag kan cykla i kapp mig själv!

/ J – äldre än igår

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.