Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Punktering igen, men va f-n

“Sssssnakebite!”

Sug på det ordet. Ett jag fick lära mig när jag började cykla MTB. Alla ord är inte vackra.

Var det månne den här som bet sönder slangen?
Var det månne den här som bet sönder slangen?

Fenomenet dyker dessvärre även upp på LVG ibland. Som i det här fallet, även om jag hade sån tur att jag hann hem innan det upptäcktes. När jag skulle ut på ett kvällsåterhämtningspass efter styrketräningen igår upptäcktes det

 

Plattheten, den totala frånvaron av luft. Tomrummet. 

Annons

 

Nåja. Det var framdäcket som var aktuellt vilket är snabbfixat. Trodde först att punkteringen var ett resultat av “DÖDSGRUSET” som det hade hetat om det varit omnämnt i en kvällstidning. Det var nämligen blött under min förskarv till måndagsturen. Men punkteringen återfanns på insidan av slangen. Det var ett rejält hål. Snittet måste ha gått nästan ända in och sen spruckit under natten.

Ovanligt många punkteringar för att vara jag i år. Tredje på racern och en på MTBn som å andra sidan inte rullar alls.

Apropå det ja – tror ni att det hänt något?? NÄ, just det. Nu försöker jag bara få reda på vad en ny baktriangel kostar så jag kan få ordning på cykeln igen. Därefter kommer jag ALDRIG någonsin köpa något från det märket igen. Fick höra att de som märke struntar i Sverige eftersom vi är en liten marknad. Synd för dem då att jag är aktiv på bl a “MTBR” och andra internationella sidor också. Dåliga nyheter färdas fort i dagens medieklimat. De verkar ha missat att Facebook finns – trots att de har egen sida, Google Plus, Instagram med flera sociala medier. Och så var det forum och bloggar utöver det. Sista ordet är inte sagt. Men jag känner mig inte helt vänligt inställd till Cube.

/ J – cykelfixaren
#cykligare #knivesandbikes
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.