Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Ambulanssyrra med puls

Ofrivillig periodisering.

Många kör ju periodiserad träning. Vilket jag tycker verkar vettigt men i verkliga livet blir min träning periodiserad automatiskt. Igår körde jag jobbiga Zwift intervaller “The Sir Wiggo”. En grupp workout som var riktigt bra. Typ av stressad tröskel träning………eller vad man kallar den. Så här såg den ut iaf.

IMG_0023

Vädret igår gav inte smak för skidåkning. Stormvindar och -12 grader……..kändes som -20……. Avundas inte vasaloppsåkarna som sliter 90 km i kylan. Det får ni mig aldrig till. Men imponerande insats av alla som åker oavsett resultat.

Nu till detta med ofrivillig periodiserande träning. Idag var planen att köra yttligare ett intervallpass. Men 20 min innan jag skulle sluta fick vi givetvis larm……..så kan det vara. Blev sent innan jag kom hem och köra intervaller för sent på kvällen ger mig väldigt dålig sömn. Imorgon jobbar jag sent igen. 12 timmarspass igen…….så 2 träningsfria dagar blir det. Kanske hinner köra lite styrka på arbetstid så kanske lite träning då. Men tar inte ut något i förväg. Så att planera träning kan ibland vara svårt. I perioder blir det mycket träning och ibland lite mindre. Men det är väll bra att vila kroppen oxå…….man jobbar ju trots allt 100%. Dagar, kvällar och nätter så kroppen behöver väll sin vila och samla lite energi.

Annons

Stormvind över hagarna igår.

IMG_0016

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.