Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Idag var det dags igen för personligt rekordförsök på Mera Leras gula bana i Vidingsjö. Förutsättningarna var fantastiska, precis som när jag senast krossade min egen bästatid i vredesmod efter punkteringen på Östgötaloppet. Riktigt torra stigar, till och med surhålet efter 1,5 km var nästan upptorkat.

Efter en bra uppvärmning var det bara att gå på med öppna spjäll och det kändes som ett snabbt varv, fick med mig farten bra över alla jävla stenar. Inte heller idag var det cykeln som gjorde att jag inte lyckades köra fortare utan som vanligt satte min brist på teknik gränserna för vad som var möjligt att göra. Men som sagt, det kändes bra.

Det hör till historien att jag glömt garmin-fästet i Växjö, och därmed fick jag köra med min Edge i bakfickan. Ingen större fara egentligen, på så vis blev det ju bara lite mer spännande att se vilken tid jag fick när jag kom hem. Efter rekordförsöksvarvet rullade jag någon minut lugnt och tog sedan ett snabbt varv till för att bättra på min suffer score, men inte riktigt lika mycket attack som det föregående. Därefter rull hemåt.

Som vanligt hinner jag knappt stänga dörren bakom mig innan jag sätter på Bluetooth på telefonen som autosynkar med cykeldatorn och vidarebefordrar direkt till Strava. “Your ride is ready” dyker strax upp på skärmen, spänningen är olidlig. Klickar upp aktiviteten och…

“Personal Record MeraLera-södra gul loop”

Jaha? Men hela varvet då? Klickar mig otåligt vidare till Results.

“Mera Lera, gula slingan
2nd Best Time – 15:47″

Ahvafan, var det inte snabbare? Jag blev ju svintrött. Jaja, formen är väl kanske inte så bra… Andra varvet då? Letar febrilt i listan. Var tusan är andra varvet?

Startar datorn och känner paniken komma krypande. Tänk om det inte blivit registrerat, vad ska det då bli av min planerade jätteanalys? Svetten droppar från pannan under tiden som datorn laddar sidan.

Annons

Klickar mig fort in på aktiviteten och vidare på Analysis. Men…. det finns inget långt segment markerat förrän på slutet av turen. Sakta går det upp för mig: Det var andra varvet som jag hade 15:47. Rekordförsöket finns inte. Jag har ju sett att Strava har ett optimeringsprogram som ska rätta till GPS-kurvor som hamnat snett, det kanske bara inte funkade denna gången. Provar att ladda upp träningen igen, men med samma resultat. Letar upp en knapp där det står Refresh Activity Achivements och klickar säkert tjugo gånger för att Strava verkligen ska fatta att det är dags att fixa till det här. Ingen skillnad.

I ett sista desperat försök delar jag upp passet i två delar. Första delen saknar segment. Längst ner till höger står det hånfullt Don’t see the segment you’re looking for?”. Nej, så kan man också uttrycka det… Klickar mig in och söker upp rätt. Nu måste det väl ändå gå?

Your Activity seems to have deviated from the Segment at 19%. We could not complete the match.

Zoomar in och ser att det mycket riktigt stämmer. GPS-spåret går ju bokstavligt talat åt skogen.

Jag inser mig till slut besegrad och går in i Analysis igen för att mäta manuelt. 15:02. Sjätte tid av alla, pers med 40 sekunder. Och det har aldrig hänt. Snacka om salt i såren.

Sliter just nu mitt hår och finkammar Google efter sätt att rätt till sina .FIT filer. Tillsvidare föreslår jag att stravaångest adderas till SAOL.

Strava

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.