Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Calle Friberg kraschade i Frankrike

Foto: Calle Friberg
Foto: Calle Friberg

Calle Friberg är just nu nere i Frankrike och tävlar i världens största MTB-tävling, Roc D’Azur. Huvudtävlingen, som egentligen är den som heter Roc D’Azur avgörs först på söndag, men hela veckan pågår mängder med olika tävlingar, och idag körde man Roc Marathon.

Calle hängde med i tätklungan de första 10 km, men tappade sedan kontakten med de främsta. Troligen beroende på att han varit lite krasslig de senaste dagarna. En lite hängig kropp och en allt mer stigande trötthetsgrad gjorde att Calle inte var full koncentrerad när han gick in i en kurva med lösgrus efter ungefär 45 km. Framhjulet tappade fästet och plötsligt var munnen full av grus.

”Mina glasögon, läpp och knä tog det mesta av smällen”, skriver han på Facebook, och konstaterar att ”jag tror aldrig jag har haft så mycket grus i munnen tidigare.”

Annons

Men trots kraschen verkar Calle vara vid gott mod och men valde att bryta tävlingen för att återhämta sig fullt inför söndagens tävling.

Inga andra svenska placerade sig bland de 150 främsta (mer reservation för eventuella missade namn i resultatlistan).

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.