Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Cannondale släpper ny Synapse, med ny trafiksäkerhetsteknologi i fokus

Cannondales komfortracer Synapse har varit en cykel som på ett framgångsrikt sätt blandat komfort med fart och praktisk användbarhet, i alla sina inkarnationer sedan födseln. Idag kommer den i ett nytt utförande, där man bland annat utvecklat ramen så att man lyckats bygga in mer vertikal följsamhet än någonsin tidigare. Men det som är riktigt spännande är att man satsat krut på att ta trafiksäkerheten till en ny nivå, genom det man kallar för sin SmartSense-teknologi. SmartSense är med Cannondales ord ”ett intelligent system med lampor och radar som aktivt kommunicerar med cyklisten, cykeln och omgivningen, drivet av ett gemensamt batteri.” Komponenterna i systemet är utvecklade i samarbete med Lezyne och Garmin, och bland annat ingår en framlampa på 350 lumen.

Annons

Det kommer fem olika kolfibermodeller av Synapse, från Carbon 1 RLE för 104 tusen kronor till Carbon 3 L som betingar 39 tusen i pris. Här finns en video från Cannondale där man kan få mer information om cykeln och systemet, och mer info finns såklart också hos Cannondale själva.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.