Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTBPrylar

Canyon släpper nya e-hardtailen Grand Canyon:ON

Det jobbas stenhårt på smartare, bättre och mer integrerade elmountainbikes bland världens cykeltillverkare, och idag är det tyska Canyon som släpper nytt genom deras Grand Canyon:ON. Såhär beskriver de själva sin nya cykel:

 

Under 2018 markerade lanseringen av Spectral:ON starten på ett nytt kapitel för Canyon, el-mtb kapitlet. Strax efter det släpptes även Neuron:ON som tog Canyons engagemang för elcyklar till en helt ny nivå. Och nu tar cykelföretaget, som enbart säljer online det till ytterligare en nivå. Med hardtailen Grand Canyon:ON lanserar Canyon en ny generation av elcyklar som har ett helt integrerat elcykelsystem. Grand Canyon:ON är den första i denna nya generation som sätter en ny standard med dess speciella designfunktioner, innovativa teknologi och Canyons unika design.

Annons

Precis som med den vanliga Gand Canyon är Grand Canyon:ON en hardtail för alla typer av cyklister på alla olika nivåer, med en robust 6061 aluminiumram byggd kring Shimanos kraftfulla Steps E8000 elcykelsystem. Motorn och BT E8035 batteriet är helt integrerat i diagonalröret för en clean och elegant look. Vid laddning kan cyklister antingen plocka bort batteriet med hjälp av en nyckel eller enkelt använda uttaget på sadelröret. Det finns fler smarta lösningar på cykeln – en av/på knapp som enkelt nås på överröret och en USB-C port på överröret för laddning av externa enheter. En annan höjdpunkt på cykeln är Canyos egenutvecklade styre och styrstam, med intern kabeldragning för datordisplayen. Det finns också ett undangömt fäste för stöd för att underlätta vardagen för cyklisten.

Men det handlar inte bara om design: Grand Canyon:ON har också en imponerande lista av egenskaper som höjer prestandan. Tack vare olika hjulstorlekar på olika cyklar – 650B hjul på XS och S ramar och 29” hjul på M, L och XL cyklar – kan cyklister uppleva samma kontroll oavsett storlek. Cykeln levererar också mycket kontroll och stabilitet tack vare en frambroms med ett fyrkolvsbromsok kombinerat med 203 mm skivor fram och bak (180 mm skivor bak på XS och S cyklar) för extra bromsverkan. Till sist, branta tekniska backar blir lättare än tidigare tack vare Canyons egna SD:ON sadel som har en upphöjning baktill för ökad support.

Grand Canyon:ON är tillgänglig nu på canyon.com i tre olika modeller – 8.0, 8.0 WMN och 9.0. Pris 31.499 SEK – 37.199 SEK.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.