Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Emil Lindgren opererad i armbågen

Det var under tävlingen Cape Epic i Sydafrika för ett par veckor sedan som Sveriges främsta MTB-cyklist, Emil Lindgren, kom snett på en rullande sten och slog i marken. Han slog i armbågen, men kunde trots att han var lite omtöcknad komma upp på cykeln igen och fortsätta tävlingen. Några kilometer senare kör Emil i en lite grop i vägen i hög fart och både Emil och cyklisterna runt omkring honom hör hur det knakar till. ”Det lät som att man knäckte en grov gren”, berättar Emil på din blogg.

Det som hände var att en del av benet i armbågen hade spruckit och tricepsmuskeln hade dragit med sig en cirka 2 cm bred benflisa upp i armen. Även om Emil är en hårding med hög smärttröskel tog äventyret i Sydafrika slut där. Ett par dagar senare flög Emil hem för vård på hemmaplan och i fredags var det dags för operation.

Operationen blev lyckad och benbiten är nu fixerad på sin gamla plats och fixerade med ett ankare och wire.

Nu väntar 2 veckor med gips följt av 4 veckor med ett specialskydd innan benet ska vara fullt återställt igen. Förhoppningsvis ska Emil kunna vara tillbaka i träning igen innan dess, men passen i skogen får nog vänta ett tag.

Annons

Vi önskar Emil stort lycka till på vägen tillbaka igen!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.