Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylar

Franska Ekoï presenterar elektroniska glasögon och kraschsensor

Franska direktförsäljningsmärket Ekoï är fortfarande relativt okända för en hel del svenska cyklister, men det är desto vanligare bland de professionella cyklisterna i WorldTour – där bland annat hela tre av herrlagen i WorldTour kört på deras utrustning (Lotto-Soudal, Qhubeca Nexthash och Cofidis). Nu har man breddat sin repertoar som huvudsakligen består av kläder, hjälmar och glasögon med två ganska spännande elektroniska nya lösningar, som man integrerat i sina hjälmar och glasögon. Dels den elektroniska E-Lens man menar ska vara världens snabbaste fotokromatiska lins till sina cykelglasögon, samt en ny kraschsensor till sina hjälmar i liknande stil som Angi hos Specialized. Såhär presenterar man själva de nya produkterna:

Med fallsensorn EKOÏ av Tocsen kommer du aldrig mer att cykla ensam.

EKOÏ har under flera år utvecklat sina produkter i samarbete med professionella cyklister. Deras krav och expertis är en kvalitetsgaranti för allmänheten. Men hur kan vi garantera deras säkerhet under träningspassen?

Sensorn Ekoï av Tocsen kan rädda liv genom att automatiskt och snabbt varna de anhöriga till en cyklist som har fallit genom att skicka ett meddelande och GPS-positionen via sin smartphone.

Hur fungerar det?

EKOÏ av Tocsen-sensorn kan aktiveras med ett klick från en smartphone. Om programmet upptäcker en stöt eller ett fall, visas ett meddelande som frågar hur cyklisten mår. Om cyklisten inte svarar inom 30 sekunder skickas automatiskt en begäran om hjälp med cyklistens exakta GPS-position till både nödnummer (som tidigare registrerats) och till personer i närheten som har en Tocsen-sensor inom en radie av 2 km.

TOCSEN-applikationen är helt gratis och kräver ingen prenumeration.

Sensorbatteriet har en livslängd på cirka 3 månader och behöver alltså inte laddas ofta. Det är också möjligt att utlösa ett nödsamtal självständigt.

“Efter att ha testat flera system för upptäckt av olyckor och nödsamtal på marknaden, utmärkte sig TOCSEN med sin mest exakta identifiering av olyckor utan falsklarm tillsammans med sin funktion av första hjälpen-gemenskap inom alla sporter, t.ex. cykling, ridning och vintersporter. För snabb första hjälpen kan alla i närheten som har laddat ner den kostnadsfria TOCSEN-appen och anslutit sig till första hjälpen-gemenskapen larmas vid en nödsituation”, förklarar Jean-Christophe Rattel, VD och grundare av företaget.

Funktioner:

– Automatisk varning till utvalda kontakter vid ett fall

– Diskret

– Ingen prenumerationsavgift

– Vikt: Endast 11 g

– Batteri: Lång batteritid tack vare Bluetooth Low Power-teknik

– Robusthet: Skyddad mot damm, smuts och vatten enligt IP67-standarden.

Annons

– Sensorpris: 799kr, tillval till Ekoï Gara, AR14 och AR15-hjälmar och nya modeller som kommer.

Under den kommande säsongen kommer cyklister från de professionella landsvägscykellagen Cofidis, Lotto Soudal, Arkea Samsic, Qhubeka NextHash, Euskaltel Euskadi och det professionella mountainbikelaget KMC Orbea att utrustas med EKOÏ-hjälmar med Tocsen-kollisionssensorer.

 

E-Lens, de tekniskt bländande elektroniska glasögonen

I optikens värld är detta en revolution: EKOÏ har lyckats konstruera de snabbaste fotokromatiska glasögonen i världen! Att garantera en god sikt i alla väderförhållanden och topografi är också ett av märkets säkerhetsmål. För att uppnå detta har man använt den senaste tekniken för att utveckla en sensor och en LCD-skärm som reagerar på ljusförändringar på en bråkdel av en sekund.

Philippe Gilbert, EKOÏ-ambassadör och cyklist i Lotto Soudal-laget, säger: “Under ett cykellopp kan vädret eller ljuset plötsligt förändras. Det är därför viktigt att ha glasögon som är mycket bekväma att bära i sex timmar i sträck och som dessutom är mycket pålitliga. Jag har redan testat deras beteende på belgiska lopp med strålande solsken i början av dagen och kraftigt regn i slutet av eftermiddagen. Linserna anpassade sig omedelbart och jag kunde koncentrera mig enbart på mitt lopp. En riktig lyx”.

Funktioner:

– Världens snabbaste fotokromatiska lins

– Mörker eller ljusnar beroende på ljuset på mindre än en tiondels sekund (lika snabbt som ett ögonblick).

– Din syn anpassar sig i realtid till ljuset.

– 100 % UV-skydd (UVA och UVB)

– Tillverkad i Schweiz

– Solcellsdrivet, inga batterier att ladda eller byta ut, redo att användas direkt ur lådan.

– Ultralätt: 37g

– Pris: E-Lens Evo Black 1999kr

– Finns även i vitt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.