Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Garmin lanserar avancerade träningsklockorna Fenix 7 och Epix

På Allt om MTB och Svenska Cycling Plus har vi de senaste åren alltmer kommit att inse fördelarna med en träningsklocka gentemot en vanlig cykeldator, för att kunna få ett bättre helhetsgrepp om sin träningsstatus, återhämtning och livssituation – utöver att bara logga träning. Vi har bland annat testat en Garmin Fenix 6, och just denna har nu fått en uppföljare som logiskt nog heter Fenix 7. Dessutom har Garmin i samma veva lanserat en AMOLED-utrustad premium-klocka man kallar Epix. Här nedan berättar man själva om sina två klockserier via ett pressmeddelande:

Garmin Epix
Garmin Fenix 7

FENIX 7

Garmin lanserar idag fēnix® 7-serien, nästa generations multisportklockor med GPS som laddas med solenergi, nu ännu bättre på att hjälpa atleter och äventyrare att prestera på sin allra högsta nivå. fēnix 7-serien är framtagen för att förbättra dina fysiska prestationer alla dagar i veckan, den har ett gränssnitt med fem knappar och en responsiv touchskärm och Garmins innovativa funktioner för träning, positionering via flera satellitsystem och möjlighet att hämta kartor över flera kontinenter. Samtliga versioner är robusta och har en extremt tålig design. Den har avancerad solladdning för att ge ännu längre batteritid så att du kan lägga ännu mer tid på dina äventyr mellan laddningarna.

“Vi har varit dedikerade att hjälpa atleter att hänge sig åt sina passioner sedan introduktionen av fēnix för 10 år sedan, och vi är fast beslutna att stå fast vid vårt uppdrag att leverera innovativa verktyg till dem som klockan är designad för” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “fēnix 7-serien levererar banbrytande funktioner för träning och äventyr, direkt på handleden. Med en uppdaterad design, Garmins best-in-class prestationsdata och funktioner för att mäta hälsa och välmående blir fēnix 7 allt en hängiven och seriös atlet behöver för att förbättra sina prestationer.”

Designad för att prestera

fēnix 7-serien finns i tre storlekar och är designad för att vara extremt tålig. Klockorna är tillverkade av premium-material som titan och safir. Ett gränssnitt med välbekanta knappar matchas av ett responsivt gränssnitt med touchskärm för ännu enklare daglig användning av din smartwatch. Det innovativa gränssnittet med fem knappar och en pekskärm gör att du snabbt och enkelt kommer åt topografiska kartor och ökar din situationsmedvetenhet. Lanseringen av nya Sapphire Solar-modellerna gör att du inte längre behöver välja mellan ett reptåligt safirglas och solenergiladdning, som i fēnix 6-serien. Den uppdaterade designen i fēnix 7 maximerar ytan för solladdning vilket ger en ökad effektivitet som ger en fördubblad solladdning i smartwatchläge jämfört med fēnix 6. fēnix 7X med solladdning klarar sig ännu längre mellan laddningstillfällena med en batteritid på upp till 5 veckor i smartwatchläge1 och upp till 5 dagar i GPS-läge2.

fēnix 7X har också en integrerad hands-free multi-LED ficklampa som är enkel att komma åt. Denna ficklampa kommer att vara en fantastisk tillgång både vid träning, äventyr och i ditt vardagsliv. Då du ska sätta upp ett tält eller är ute och springer i mörker kan du få tillgång till ett rött eller vitt ljus som hjälper dig att synas bättre och få en ökad situationsmedvetenhet. Då löpning är aktiverat matchar ljuset din kadens och alternerar mellan vitt och rött ljus med varje svängning av armen så att du kan känna dig trygg i varje steg du tar och både se och bli sedd.

Avancerade träningsfunktioner

Följ din träningsutveckling och ta din träning till nästa nivå med sportappar som inkluderar bouldering, klättring, styrketräning och mycket mer. Dessutom finns ett flertal avancerade verktyg för optimal prestation:

 

  • För att undvika överträning finns nya funktionen Uthållighet i realtid mäter dina ansträngningsnivåer under en löprunda eller cykeltur.
  • Den nya funktionen Visual Race Predictorförutsäger tävlingstider visuellt och väger in både din kondition och löphistorik för att ge dig insikter om hur din träningsnivå utvecklas och visar också dina uppskattade tävlingstider.
  • Efter ett träningspass visar funktionen Återhämtningsrådgivarehur många timmar du behöver vila innan du är redo för ett nytt ansträngande träningspass. Detta baseras på din träningsintensitet och andra faktorer som stress, daglig aktivitet och sömn.
  • Dagliga förslag på träningspassges dagligen för löpning eller cykling baserat på nuvarande träningsbelastning, träningsstatus och nuvarande konditionsnivå.

Ett pålitligt verktyg

fēnix 7-serien är fullspäckad med Garmins alla navigationsfunktioner och har stöd för alla de större satellitsystemen med flera frekvenser för ännu bättre noggrannhet i utmanande GPS-förhållandenAlla klockor i fēnix 7-serien är förprogrammerade med SkiView™ pistkartor och 42 000 golfbanor.  I standard- och Solar-modeller är det möjligt att hämta TopoActive-kartor från olika regioner runt om i världen.  Sapphire Solar-modellerna är förprogrammerade med TopoActive-kartor från din region och även till dessa kan du hämta kartor från andra regioner. Spara dyrbar tid på tävlingsdagen med den nya funktionen Längre Fram som visar vätskestationer, stigar, nästa sväng och ännu mer. Vid checkpoints som du själv lägger in visas prestationsdata som bland annat visar kommande distans och höjdstigning – med en summering av senaste varvet med en vilotimer som du kan lägga in om du vill – allt för att hjälpa dig att planera tiden under en tävling.

Dygnet runt, 7 dagar i veckan 

fēnix 7-serien är framtagen för att användas varje dag, dygnet runt. Den har funktioner för hälsa och välmående, såsom Pulse Ox, handledsbaserad pulsmätning, mäter andningshastighet och stress och ger dig insikter om din kropp och ditt välmående med funktioner som Body Battery™, Metabolisk ålder och Sleep Score med avancerad sömnregistrering3. Se hur lång period du befinner dig i varje sömnstadie öka dina insikter kring hur din aktivitet, stressnivåer och läggningstid påverkar din nattsömn med en poäng (sleep score) mellan 0-100. Då din klocka är ihopparad med en kompatibel telefon kan du ta emot smartaviseringar direkt på handleden, detta kan stängas av under en aktivitet om du så önskar. Säkerhets- och spårningsfunktioner ger trygghet vid träning utomhus då automatisk händelsedetektering och manuellt startade aviseringar om behov av assistans och din position kan skickas till dina nödkontakter.4 Betala enkelt och smidigt med den kontaktlösa betalningslösningen Garmin Payoch njut av dina spellistor från streamingtjänster6 som Spotify®, Amazon Music och Deezer. Nya Connect IQ Store On Device gör det möjligt för dig att upptäcka rekommenderade appar och installera direkt i klockan, ingen telefon krävs.

Följande modeller kommer att finnas tillgängliga; fēnix 7S, fēnix 7 och fēnix 7X, standardversionen finns att välja (utan solladdning), Solar och Sapphire Solar Editions. De har ett rekommenderat cirkapris från 7 499 kronor. Besök Garmin.se för mer information.

 

1 Vid användning hela dagen med 3 timmar per dag utomhus i förhållanden med 50 000 lux2 Förutsätter kontinuerlig användning under hela perioden i förhållanden med 50 000 lux.

3 Det här är inte en medicinsk enhet och den är inte avsedd att användas vid diagnos eller övervakning av medicinska tillstånd, se Garmin.com/ataccuracy. Pulsoximetri är inte tillgängligt i alla länder.

Annons

Då den är hopparad med en kompatibel smartphone. För att se krav och begränsningar gällande säkerhets- och spårningsfunktioner, se Garmin.com/safety.

5Se vilka länder, betalningsnätverk och banker som detta fungerar med för närvarande6Premiumabonnemang hos en tredjeparts musikleverantör krävs

Epix i svart.

EPIX

Epix är en premium-smartwatch för multisport med en ljusstark AMOLED-display. Den har en safirlins och boett i titan och passar lika bra i styrelserummet som på gymet. Med upp till 16 dagars batteritid kan du förlita dig på att din epix registrerar din sömn och energinivåer, hjälper dig att träna inför nästa stora utmaning och slå nya personliga rekord. epix är fullspäckad med funktioner för att registrera hälsa, aktivitetsmätning och avancerade träningsfunktioner, plus smarta aviseringar så att du som gillar att träna att få ut det mesta av varje ögonblick.

 “epix är en premium smartwatch för multisport som är mångsidig och tillverkad för dig med en aktiv livsstil. Den har en ljusstark AMOLED-display, exceptionellt lång batteritid och levererar lättåtkomliga avancerade funktioner för att registrera hälsa, träning och återhämtning” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Vi har alla personliga mål och oavsett vilka dina är så finns epix där för att följa dig steg för steg, genom att ge viktiga insikter och motivation längs vägen.”

 Sofistikerad stil och funktionalitet

Robust, tålig och framtagen för att användas varje dag. epix har en 1.3” ljusstark AMOLED-display som ständigt är påslagen och tillverkad i premiummaterial som safir och titan. Ett välbekant gränssnitt med knappar matchas med en ny responsiv touchskärm som ger en mångsidig användning och gör det enkelt att använda dagliga smartwatchfunktioner och kartnavigering. Perfekt design och teknologi med animerade träningspass för yoga, styrke- och konditionsträning som är enkla att följa. Ska du gå direkt från jobbet till träningen? Byt enkelt ut armbandet med QuickFit-armband som finns tillgängliga både i metall, läder, mocka och silikon.

Hälsa och välmående

Med epix på handleden och Garmins breda utbud av funktioner för att registrera hälsa dygnet runt så har du alla de verktyg du behöver för att få en större förståelse för din hälsa. Epix ger handledsbaserad pulsmätning (med möjlighet att lägga in aviseringar för hög eller låg puls1), mätning av andningshastighet och stress, avancerad sömnregistrering med sleep score och insikter samt funktionen Body-Battery™ som mäter dina energinivåer. epix klarar att hålla jämna steg med med din aktiva livsstil – oavsett vad dina passioner är – med ett stort urval av sportappar för styrketräning, tennis, klättring, bouldering, golf, surfing och skidåkning, bara för att nämna några.

Innovativ coachning och träning

Oavsett om du tränar för att springa 5 kilometer eller längre så hjälper epix dig med förberedelserna med anpassade träningsplaner från Garmin Coach, som erbjuder ett komplett träningsupplägg med en virtuell personlig tränare för ökad motivation, helt kostnadsfritt. epix har också avancerade träningsfunktioner, bland annat PacePro – som hjälper dig att hålla dig till din tempostrategi med lutningsanpassad tempoguidning – och Uthållighet i realtid, som mäter dina ansträngningsnivåer under en aktivitet för att undvika överansträngning. Träna smartare med dagliga förslag på träningspass, personligt anpassade baserat på din nuvarande konditionsnivå, dina senaste träningspass, återhämtningstid, träningshistorik och biometriska data.

Kvalitativ navigering

Gillar du outdoor-livet? epix har stöd för alla de större satellitsystemen för att ge ännu bättre GPS-noggrannhet. I Sapphire-versionerna finns TopoActive-kartor förinlagda med kostnadsfri åtkomst till att hämta kartor från hela världen via Wi-Fi ®. SkiView™ pistkartor har uppdaterats för dig som gillar skidåkning och innehåller nu nya data och en förbättrad översikt. Med en batteritid på upp till 16 dagar i smartwatchläge och upp till 42 timmar i GPS-läge kan du ägna dig åt dina aktiviteter och äventyr utan att behöva bekymra dig om att klockan behöver laddas. 

Användarvänliga smarta funktioner

epix erbjuder uppkoppling och bekvämlighet med ett flertal smarta funktioner, såsom:

  • Smartaviseringar: Ta emot aviseringarför inkommande samtal, sms, uppdateringar på sociala medier, kalenderpåminnelser och mer
  • Musiklagring: Hämta låtar och spellistor3inklusive de från en tredjeparts musikleverantör. Spotify®, Amazon Music och Deezer finns förinlagda via nya Connect IQ Store On Device. Med Connect IQ Store On Device kan du upptäcka rekommenderade appar och installera via Wi-Fi direkt i klockan, ingen telefon behövs.
  • Säkerhet och spårning: Händelsedetektering (under visa outdoor-aktiviteter) och assistans kan skicka ett meddelande som visar din position i realtid (om tillgängligt) till dina nödkontakter
  • Garmin Pay: Kontaktlösa betalningslösningar gör att du kan lämna kort och kontanter hemma och enkelt betala utan att behöva vidröra något
  • Personlig anpassning: Gör din klocka mer personlig genom att hämta appar, widgets, urtavlor och ännu mer på Connect IQ.

Pris och tillgänglighet

epix finns tillgänglig med ett rekommenderat cirkapris som startar på 9 699 kronor. Läs mer på Garmin.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.