Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
AktuelltRESTIPS

ISABERG – DÄR VEM SOM HELST BLIR EN MTB-NÖRD

Annonssamarbete med ISABERG

 

CyclingPlus har besökt det allt populärare cykelmeckat Isaberg Mountain Resort och fått uppleva ett teknikläger för både nördar och nybörjare.
– Vi är väldigt duktiga på att anpassa kurserna efter vilka som är där, så att alla får utmana sig själva och känner att de utvecklas, säger Dan som är en av instruktörerna på lägret.

– Attackposition! manar teknikinstruktören Torben ivrigt. CyclingPlus är på plats på ett MTB-läger tillsammans med ett gäng andra cykelentusiaster för att ha ett par härliga dagar, men framförallt för att utvecklas som MTB-cyklister. Just det sistnämnda har nämligen blivit lite av Isabergs specialitet, och det märks bland anläggningens besökare.

Teknikinstruktören Torben övar linjeval i med lägerdeltagarna.

– Förra helgen hade vi sju klubbar som var här på träningsläger, berättar VD Louise Söderlund som arbetar på Isaberg Mountain Resort.

Vid just det här tillfället är det inte en klubb som står i attackposition inför oss, utan ett av de fullbokade teknik-läger som Isaberg själva anordnar. 30 stycken MTB-cyklister, vars cyklar är allt ifrån enkla hardtails med ett hårt liv bakom sig, till skinande All Mountain-cyklar för 100 tusen kronor.

– Vi är väldigt duktiga på att anpassa kurserna efter vilka som är där, så att alla får utmana sig själva och känner att de utvecklas”, säger Dan som är en av instruktörerna på lägret.

Full gas i en böljande och fartfylld led.

Cykelglädjen står i centrum, men vare sig man vill mysa runt på den snälla vita slingan eller kasta sig utför en riktigt svår och teknisk utförskörning måste man trampa sig upp eller runt, vilket alla som kommer hit är införstådda med.

Annons

Isaberg började satsa ordentligt på MTB i och med cross country-SM 2015, och sedan dess har man mer eller mindre bara fortsatt att bygga. Det senaste tillskottet är Sveriges största pumptrack-bana, där elitcyklister såväl som en modig 3-åring på balanscykel pumpar sig över pucklarna.

– Vi siktar högt, och testar hela tiden nya sätt att öva teknik. Sedan bygger vi sådana hinder som behövs för att kunna göra det, för cyklisterna kommer till oss för att de vill utvecklas, berättar Dan.

Pumptracken är senaste tillskottet, och snart väntar en ny barnbana.

MTB-sporten växer utan tvekan, och Isaberg har också märkt att man blivit lite av en inkörsport i sporten.

– Vi har två typer av besökare som cyklar. Dels har vi turisterna, som brukar hyra en cykel och åka ut och cykla på lederna. Sedan har vi dem som redan är cyklister, de kommer ofta hit för att träna teknik i teknikarenan. Men det är många av dem som är här och turistar och hyr en cykel som sedan kommer tillbaka efter ett tag med en egen ny cykel, som inbitna cyklister! Då är det roligt, avslutar Dan.

Läs mer om Isaberg Mountain Resort här. Där kan du också läsa om höghöjdsbanan, segway och äventyrsgolfen, som kanske kan passa när benen känner sig färdiga med cykeln för dagen!

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED ISABERG

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.