Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Kottaberget Flowtrails satsar med sponsring från Orica

Kottaberget Flowtrails i Gyttorp i Nora kommun satsar på att bygga härliga MTB-leder, och via ett nytt samarbetsavtal med den ledande leverantören av sprängmedel Orica får man rejält utökade möjligheter att förverkliga sina flowled-visioner. Här nedan berättar man själva om det via ett pressmeddelande.

Projektet Kottaberget Flowtrails drivs av BikeinBergslagen AB och Makr konsult AB med visionen att skapa cykelleder av typen flowtrails. Planen är att bygga både uppförs- och utförsleder som passar nya till medelgoda cyklister. Uppförslederna byggs i serpentiner, vilket underlättar cyklingen uppför berget. Väl på toppen av berget kan man välja utförsled av olika svårighetsgrad. Området där lederna byggs ligger i Gyttorp, Nora och det är ett område som byggs i samverkan med markägaren Sveaskog.

Orica går från och med hösten 2021 in som ny sponsor till projektet, vilket är ett led i företagets arbete med samhällsinvesteringar.

”Det är viktigt för Orica att vara engagerad i de samhällen som vi verkar i och vi söker aktivt efter möjligheter att bidra till samhällsutvecklingen. Kottaberget är ett bra exempel på där vi kan gå in och stötta och bidra till en positiv utveckling för orten där vi är verksamma. Vi är väldigt glada över detta samarbete och ser fram emot att se hur Kottaberget utvecklas.” säger Hreidar Gestsson, VD för Orica Sweden AB.

Annons

“Stödet från Orica betyder enormt mycket för oss, både för föreningen Kottabergets vänner och för Fredrik och mig som dragit i gång den här satsningen. Det betyder självklart att vi kan fortsätta att bygga, så att det inte blir ett uppehåll i arbetet men framför allt visar det att det är fler än vi som tror på den här idén. Det visar att vi har lokalt stöd och att det vi gör betyder något för andra, både för företag och lokalbor.” säger Katarina Rönnbacka Nybäck, Bike in Bergslagen och initiativtagare till Kottabergsprojektet.

“Med hjälp av pengarna från Orica kommer vi kunna skapa en led hela vägen från toppen till botten av berget. Vi kommer att bygga en blå led, som är rolig för alla, och den kommer att kännas lång. Cyklisten kommer åka från toppen med den härliga utsikten över Vikern, passera Yoldiahavets havskant, lämna hygget och komma in i mossbeklädd skog och till slut ana Gyttorps station. Lederna kommer så småningom ha sin startplats i skogen ovanför stationen. Vi kommer bygga en rolig led tillbaka till toppen så att man kan åka varv på varv.” säger Fredrik Andersson, trailmaster och grävmaskinist.

För mer information om Kottaberget, besök: www.kottaberget.se

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.