Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägMTB

Ljungberg ny tränare på Katedralskolan

Riksidrottsgymnasiet (RIG) vid Katedralskolan i Skara har varit ett cykelgymnasium i drygt 35 år och listan på framgångsrika cyklister som varit elever på skolan kan göras lång. Nu får studenterna på Katedralskolan ännu större möjligheter till utveckling med ett nytt upplägg på utbildningen och nytillskott av kompetens till lärarkåren. Anders Ljungberg, Svenska Cykelförbundets förbundskapten för mountainbike och före detta proffscyklist har anställts för att ansvara för MTB-verksamheten.

Pressmeddelande från SCF

Under Anders Ljungbergs ledning lyckades mountainbikelandslaget ta hela tolv mästerskapsmedaljer. Sverige fick dessutom sin allra första OS-medalj i grenen mountainbike genom Jenny Rissveds som tog OS-guldet i Rio i somras.

”Vi är extremt glada över att Anders Ljungberg ansluter sig till oss i Skara. Vi har under åren lyckats skola många duktiga MTB-cyklister och vi kommer nu att med Anders hjälp kunna höja nivån ytterligare vilket känns helt fantastiskt. Hans unika kompetens och erfarenhet av MTB på alla nivåer kommer att garantera att vi kan fortsätta att utvecklas och leverera en utbildning i världsklass”, säger Ola Wannberg, ansvarig för Cykelgymnasiet på RIG i Skara.

Anders Ljungberg utgör, tillsammans med exproffset och tränaren Lars Wahlqvist, skolans grundbemanning för cykelverksamheten. Lars ansvarar för verksamheten som helhet samt för utvecklingen på landsvägsidan medan Anders ansvarar för MTB-området. Därutöver får RIG förstärkning av ett team med specialistkompetens, bestående av personer med stark koppling till cykelsporten.

Annons

Dessa kommer att arbeta i olika omfattning utefter de behov som finns inom ramen för utbildningen. Specialistteamet består bland annat av proffstränaren Mattias Reck, landsvägsproffset Alexander Wetterhall (f.d. elev)massören och coachen Linda Linhart (f.d. elev), den mentala coachen Lars Ekberg och sjukgymnasten Björn Andersson (f.d. elev).

”Det blir mycket spännande att se hur mycket nytillskotten Mattias Reck och Alexander Wetterhall kan tillföra verksamheten. Det är alltid roligt när före detta cykelgymnasieelever vill vara med och utveckla verksamheten. Nu har vi fått till en mix med tränarkompetens och proffscyklister från den absoluta världseliten och med vår erfarna ledarstab så kommer detta att bli riktigt bra. Vår målsättning är att ha ett heltäckande team kring eleverna som kan stötta dem inom alla områden på bästa sätt och med denna extremt kompetenta bemanning kan det inte bli bättre”, säger Ola Wannberg

Tränare RIG Skara
Tränarna i Skara, från vänster: Anders Ljungberg, Lars Wahlqvist, Linda Linhart, Alexander Wetterhall och Mattias Reck
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.