Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Nordén 14:e i VM-tempot, Ludvigsson står över linjet

Damernas tempolopp fick senareläggas på grund av regnandet i Yorkshire, med jättepölar på vägen som var tvungna att avlägsnas. När loppet sedan kom igång körde Lisa Nordén in på en fin 14:e plats, ett bra resultat men däremot inget som räcker för att möta SOK:s kvalificeringskrav för att få ställa upp i OS nästa år. Loppet vanns i häpnadsväckande överlägsen stil av den unga amerikanska bancyklisten Chloe Dygert Owen, som vann med över en och en halv minut till Anna van der Breggen, och nästan två minuter till storfavoriten Annemiek van Vleuten. Nordén laddar nu om för linjeloppet till helgen.

Bara fyra dagar innan det herrarnas linjelopp kom också beskedet att Sveriges enda manliga proffscyklist inte kör loppet. De 3 272,2 kilometerna på Vuelta a Espana blev för mycket för Tobias Ludvigsson som körde Vueltan för sitt stall Groupama-FDJ, och Sveriges förbundskapten Lucas Persson säger att Ludvigsson helt enkelt är för sliten.

Istället flygs Lucas Eriksson, regerande svensk linjemästare och hans stallkompis Kim Magnusson (svensk linjemästare 2017) ned till Manchester och Yorkshire på fredag.

Eftersom Sverige bara haft tillgång till en plats på söndagens linjelopp, har landslagsledningen sedan tidigare ansökt om en extra plats, vilket UCI nu godkänt.

Annons

– Som nation ligger Sverige på plats 53 i UCI:s rankingsystem, vilket innebär att vi bara har en plats på herrarnas linjelopp på VM. Plats 30 är nästa gräns för att få fler startplatser. Därför ansökte vi om en extra plats som nu godkänts, säger Lucas Persson.

Lucas Eriksson har haft en stark säsong i danska stallet Riwal Readynez Cycling Team där även Kim Magnusson huserat under året. De två cyklisterna är nära vänner sedan tidigare och Lucas Persson tror att söndagens 285 kilometer långa linjelopp, framför allt är en bra genomkörare för Lucas Eriksson inför kommande säsong.

– Det är inget snack. Herrarnas linjelopp på VM är världens tuffaste cykellopp och det är kul att vi får två herrelit till start. Men det blir inga långt framskjutna placeringar i den här hårda konkurrensen, men kan de vara med långt framme är det positivt, säger Lucas Persson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.