Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ÖvrigtPrylar

Ny Canyon Grail i aluminium

I våras släppte Canyon sin gravelhoj Grail, då i en kolfiberversion med ett ganska innovativt ”dubbelstyre” som fick en och annan traditionalist att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Nu följer man upp sina finmodeller med en aluminium-Grail, utan dubbelstyret men med en väldigt tilltalande prissättning där den enklaste modellen inte går lös på mer än knappt 13 tusen. Trots att det är hydrauliska bromsar (Tiagra-grupp), gaffel helt i kolfiber, och en angiven vikt under 10 kilo för hela cykeln. Det finns fem modeller varav två är damspecifika, och den finaste med Rival-grupp landar i sin tur strax över 16 tusen.

Ramen har en ganska lång geometri tillsammans med lite kortare styrstam, snygga metalliclacker, och de minsta storlekarna kommer med 650B-hjul för att vara mer proportionerliga till kortare cyklister. Det finns också ett gäng med smarta väskor som tillbehör – både sadelväska, ramväska och styrväska – samtliga tillverkade av Topeak.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.