Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägPrylar

Ny Domane komfortracer med aerodynamiska finesser, mer däcksutrymme och uppdaterad Isospeed

Den tredje generationen av Treks ganska banbrytande komfortracer Domane har sett dagens ljus. Nyheterna är flera, till exempel att man gjort om den Isospeed-teknik som cykeln är allra mest förknippad med, enligt samma modell som på Madone – så att justeringen numera går längs toppröret. Vi på Svenska Cycling Plus har testat alla generationer av Isospeed och alltid varit imponerade av att det är en komfortlösning som verkligen har en så pass märkbar positiv effekt, och vi har ingen anledning att tro något annat än att den skulle fungera lika bra här. Trek själva menar att den nya SLR-modellen har 27 procent mer följsamhet än den gamla SLR.

I övrigt har cykeln fått drag som spretar i flera olika intressanta riktningar, dels har den blivit mer aerodynamisk genom rörformer och en ny vajerdragning. Enligt Trek själva ska den nya cykeln jämfört med den gamla kunna spara cyklisten en minut per timme i detta avseendet, en rejäl siffra i så fall. Sedan har man också ett rejält däcksutrymme (38 mm med 4 mm frigång på varje sida) som gör att cykeln borde fungera fint som snabb-gravelbike om man så önskar, och man har också ett förvaringsutrymme i diagonalröret som borde tilltala den äventyrslystne. De som har erfarenheter av knakande pressfit-vevlager kommer nog också glädjas åt att man kör gänget vevlager, men inte traditionellt gängat utan den nya T47standarden som man av allt att döma kommer satsa på framgent.

Annons

Vi hoppas kunna slänga ett ben över cykeln vid tillfälle, för att se om den kan imponera på samma sätt som redan den förra generationen gjorde.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.