Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB

Nya sportglas från Bliz

Bliz Active TempoGlasögontillverkaren Bliz välkomnar den nya cykelsäsongen med ett par nya snygga glasögon med namnet Bliz Tempo. Designen bakom glasögonen har utgått från den allt större efterfrågan på glasögon som möjliggör bättre synfält och som sitter lätt på huvudet.

”Vi ser ett stort behov av mer slimmade glasögon inom flera olika sporter där synfält och låg vikt är avgörande”, säger Andreas Persson, marknadsansvarig på Future Eyeware som distribuerar Bliz i Sverige.

Modellen har en unik flexibilitet genom att man kan byta mellan den mörka eller kontrasthöjande linsen och dessutom välja om man vill använda bågen med eller utan en så kallad ”top bar”, det vill säga den delen av bågen som går ovanför själva linsen. Tempo kommer att finnas i fyra olika färger och är tillverkade i det lätta materialet Grilamid TR90 och väger endast 27 gram med top bar och 24 gram utan.

Linserna är tillverkade av okrossbar polykarbonat och dessutom behandlade för att bättre stå emot repor och är vattenavvisande. Skalmarna är försedda med gummerade ytor och går att ställa in så att de sluter tight inpå öronen. Även näsdelen är justerbar för optimal passform.

Annons

Känslan i glasögonen är något plastig, men de känns ändå inte billiga. Precis som tidigare sportglasögon från Bliz som vi har testat krävs det ganska stora krafter för att byta linserna och vi känner oss ibland oroliga att vi ska knäcka något. Men i gengäld är passformen när bitarna väl klickar på plats utmärkt.

Bliz Tempo finns redan i butik och kostar runt 700 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.