Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Rafflande uppgörelse i damklassen

För åttonde gången i ordningen avgjordes idag Cykelvasan, och efter de senaste årens spurtdebackel fick nu Dam Elit för första gången en egen start. 07:30, 45 minuter före herrarna, lämnade de Berga By för att på ett rättvist sätt göra upp om segern på väg mot målet i Mora.

Det gick fort från början och framför allt var det juniorvärldsmästarinnan i XCO, Ida Jansson, och svenska mästarinnan i långlopp, Jennie Stenerhag, båda tävlandes för Falu CK, som satte tempot. Att Janssons form var strålande visste vi sedan VM i Nove Mesto, medan Stenerhags var något mer osäker eftersom att hon nyss kommit tillbaka från en revbensskada.

Vid passeringen i Eldris, den sista innan målet i Mora, var Stenerhag och Jansson tillsammans, 1:04 före Felicia Ferner (Borlänge CK) och med ytterligare en minuts lucka ner till fjärdeplacerade Nellie Larsson (CK X). Tätduon började dock att taktikköra, varpå Ferner snabbt plockade in 20 sekunder.

Genom en långspurt lyckades Jennie Stenerhag att lämna klubbkamraten bakom sig, och kunde därmed sträcka armarna i skyn för att fira sin tredje seger i Cykelvasan, 15 sekunder före en nöjd Ida Jansson. Felicia Ferner nådde aldrig fram och rullade imål 59 sekunder bakom Stenerhag.

“Det känns helt fantastiskt verkligen, det här var skönt”, sa en sprudlande glad Jennie Stenerhag efter målgång. “Det har känts bra hela loppet och jag kände mig stark, men jag har aldrig spurtat mot Ida innan så det var lite nervöst. När vi gick över näst sista bron tappade Ida lite och då kände jag att jag måste försöka att rycka, det höll och vilken känsla att få rulla in ensam på upploppet!”

Annons

Preliminära resultat hittar du här.

Jennie-Stenerhag

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.