Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Harmonisk Rissveds på plats i Kanada med sitt Team 31

Fotograf:Joakim Rissveds/Team 31

Det är en harmonisk Jenny Rissveds som just nu finputsar den sista tekniken i den mycket utmanande och branta VM-banan vid den lilla vintersportorten Mont Sainte-Anne, norr om Quebec i Kanada.

Jenny Rissveds har varit på plats med sitt Team 31 i VM-byn sedan den 24 augusti, och enligt Jennys personliga tränare Fredrik Ericsson har träningen flutit på väldigt bra. Formen är god och hon presterar över den nivå som krävs för att få en OS-kvalplats.

Men det är inte bara prestationen på VM som avgör om Jenny Rissveds säkrar en plats till OS i Tokyo 2020. OS-kvalet för damernas och herrarnas mountainbike pågår till och med den 28 maj 2020 och baseras framför allt på världscupsresultat. De 21 högst rankade länderna på UCI:s nationsrankning är garanterade minst en OS-plats. I och med att Jenny Rissveds inte tävlat så mycket sedan OS-guldet 2016 ligger Sverige just nu på plats 25 på rankningslistan. Men blir Jenny Rissveds en av de två bästa åkarna på VM, utöver topp-21 i maj 2020, säkrar hon en OS-plats till Sverige.

– Jenny har hela tiden varit öppen med sin resa tillbaka från utmattningsdepressionen och hela teamets mål just nu är att hon ska fortsätta må bra och vara så harmonisk som hon är nu, oavsett prestation. Jenny har ett fint team runt sig och vi är tacksamma att Svenska Cykelförbundet (SCF) låter oss hålla det intakt, säger Johan Elliot.

Team 31 utgår från barnkonventionen paragraf 31 som handlar om alla barn- och ungdomars rätt till vila, avkoppling, lek och rekreation. Idén till Team 31 föddes dock redan 2012 och har sedan dess legat och grott. Sedan Jennys comeback förra året, har paragraf 31 löpt som en röd tråd genom hela hennes träning.

Annons

– Det har fallit sig naturligt. Jenny är helt ärlig mot både sig själv och andra. När hon bestämde sig för att fortsätta sin satsning ville hon att skulle det vara i egen regi på något vis och att det skulle finnas en mening med allt. Med Team 31 har hon hittat det. Lite: ”Det här är jag”. Och det blev ju jättebra, säger Johan Elliot.

Damernas XCO startar på lördag den 31 augusti klockan 12.15 lokal tid – kl 18.15 svensk tid.

Observera att Jenny Rissveds inte ger några intervjuer till media före loppet på lördag, men kommer ge intervjuer efter loppet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.