Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

RISSVEDS TILLBAKA PÅ VÄRLSCUP-PODIET MED GLÄDJE

Foto: Bartek Wolinsky/Red Bull Content Pool

Jenny Rissveds stod för en sensationell insats under helgens Världscup i VallNord i Andorra, i sin andra världscup-tävling efter comebacken i sitt egna nystartade Team31 där hon vill uppmärksamma barns rättigheter. Från de bakre startleden avancerade hon loppet igenom uppe på hög höjd i Pyrenéerna, för att i slutändan gå i mål som femma, under minuten efter holländska segrarinnan Anne Terpstra. Under sin färd upp genom fältet passerade hon bland annat världsmästarinnan Kate Courtney som dominerat säsongen såhär långt, för att nämna en som hade det kämpigt i den tunna luften.

I en intrvju med Red Bull TV efter målgång var det en oerhört känslosam Rissveds, som både visade och uttryckte att ”Jag kan inte sluta gråta”. Hon beskrev hur dåligt självförtroendet varit tills denna stund som cyklist sedan OS, och att hon även under comebacken tidigare i år kände att hon inte längre hörde hemma bland de bästa cyklisterna – trots att hon stod för en imponerande uppkörning genom fältet även då, för att sedan falla tillbaka till en 33:e plats. Hon betonar dock fortsatt att resultaten har underordnad betydelse, och att det handlar mer om att ha roligt med att tävla när det gäller själva cyklandet.

Annons

Rissveds hade förberett sig hängivet inför loppet i bergen i Pyrenéerna, genom ett träningsläger på hög höjd i Sierra Nevada. I och med resultatet tar sig Rissveds också nu upp på 32:a plats i totalställningen, vilket betyder att hon också får starta i Shorttrack-loppet Les Gets nästa helg.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.