Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Sara Penton historisk i sista proffstävlingen

Sara Penton avslutade sin karriär som elitcyklist genom att bli historisk.
Den 32-åriga Stockholmscyklisten blev första och hittills enda svenska att köra klassiska Paris-Roubaix på de berömda kullerstenarna.

Med en 47:e plats tog Sara Penton också farväl av den mångåriga elitsatsningen
– Jag har gråtit flera gånger innan loppet och det har varit känslor överallt efter alla fina ord jag fått från andra åkare, säger Sara Penton till vargardacycling.se
SM-segern 2017 är förstås högt upp på merit listan.
– Men jag är också stolt över att jag tydligen betytt mycket för så många andra som mentor och inspiratör. Jag har lyckats göra en lång karriär på den här nivån som en juste lagkompis och det värmer.
Avslutningsloppet, första gången som damerna fick köra Paris-Roubaix, blev en tuff historia på hala kullerstenar och i lera. Vann gjorde brittiskan Elisabeth Deignan genom en enorm soloutbrytning redan från första kullerstenssektorn.
– Jag var i backen fyra gånger och det gör ont lite överallt i kroppen. Men det lägger man åt sidan. Nu ska jag försöka landa i att den här delen av mitt liv är över, säger Sara Penton.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.