Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Svenska Zipforce lanserar portabel påhängsmotor som gör en vanlig cykel till en elcykel

Svenska Zipforce lanserar en innovation inom cykelbranschen, en elmotor kombinerad med ett batteri som går att ta med sig och har en sammanlagd vikt på bara 2,7 kg. Gummihjulet som ligger an mot cykeln däck driver cykeln framåt när du trampar, och motorn installeras på ett metallfäste som sitter kvar på cykeln när du kopplar bort enheten. Batteriet rymmer 313 Wh och motorn har för elcyklar lagstadgade 250 Watt. Inställningar av motorn kan göras dels via den tillhörande mobilappen och dels via effektreglaget på motorenheten. Zipforce går mellan 26 och 52 km på en laddning, beroende på terräng, inställning på effektreglaget och på hur mycket arbete cyklisten tillför själv. Det var när innovatören och Zipforce nuvarande VD Måns Bengtsson bytte jobb som idéen till den portabla elmotorn väcktes. Cykelvägen till det nya jobbet var för lång och kollektivtrafiken alldeles för krånglig. En elcykel hade kunnat lösa problemet, men det kändes osäkert att lämna den vid en bullhållsplats med tanke på stöldrisken. Därefter började utvecklingen av vad som nu lanseras som Zipforce. För den som vill använda den portabla elmotorn på mer än en cykel  går det utmärkt att flytta motorn mellan olika cyklar, med extra fästen.

Hur länge räcker batteriet?
Zipforce går mellan 26 och 52 km på en laddning, beroende på terräng, inställning på effektreglaget och på hur mycket arbete cyklisten
tillför själv.
Vart kan man köpa Zipforce?
All försäljning sker via Zipforce egna hemsida. Du kan vid behov få hjälp med att installera fästet av certifierade Zipforceinstallatörer.

Annons

Mer info: https://zipforce.se/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.