Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Unga svenskor tar plats i WorldTour-lag

18-åriga talangerna Wilma Olausson och Julia Borgström tar plats i internationella storlag inför nästa säsong.
Wilma Olausson ska köra för Team Sunweb – rankat tvåa i världen – och Julia Borgström har handplockats till nya hårdsatsande UCI-laget Team Rogelli Cyproc.

18-åriga Wilma Olausson kommer att köra för topplaget Team Sunweb nästa säsong. Foto: Privat

– Det ska bli väldigt kul. Att jag skulle hamna i ett så stort lag var inte något man kunnat planera för, säger Wilma Olausson, till vargardacycling.se.
Cykeltalangen från Billdal utanför Göteborg har bland annat en bronsmedalj från JVM i tempo på meritlistan. Nu hamnar hon i ett lag där meriterade elitåkare som Coryn Rivera och Leah Kirchmann ingår.
– Hur mitt tävlingsprogram kommer att se ut får vi se efter den här säsongens slut. Först ska jag gå klart gymnasiet, sedan kan det blir aktuellt med en flytt till Nederländerna, säger Wilma Olausson.
Både hon och Julia Borgström, fanns med i på det första lägret för unga cykeltjejer som Vårgårda CK arrangerar med dubbla OS-silvermedaljören Emma Johansson och tidigare förbundskaptenen Madeleine Lindberg Wall som mentorer och ledare.
Ett nytt läger är planerat till allhelgonahelgen och det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig..
– Det var en häftig upplevelse. Det var väldigt lärorikt att ta del av deras kunskap och erfarenheter. Dessutom fick vi den gången se World Tour-tävlingen och man trodde väl knappast att man en gång kanske skulle få cykla i den klungan. Men nu hoppas jag få en chans att själv vara en del av den nästa år.
Julia Borgström, Skaratjejen som nu tävlar för Höllviken, blir en del den nya ”ungdomssatsning” som tidigare Paris-Roubaix vinnaren Servais Knaven ligger bakom. I teamet ingår enbart yngre åkare med tidigare JVM-ettan Rozemarijn Ammerlan som främsta namn. Enligt Knaven är målsättningen att laget ska tillhöra de högst rankade i världen inom fem år.
Också svensk-brittiska Elynor Bäckstedt – dotter till har förre elitåkaren Magnus Bäckstedt – har skrivit på för ett toppteam. 17-åringen som var topp fem både i tempo- och linjeloppet under JVM nyligen har gjort klart med amerikanska Trek-Segafredo, just nu femma på världsrankingen. Elynor har dubbelt medborgarskap men har hittills tävlat för Storbritannien.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.