Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

VM-brons till Joel Burman i XCE

VM-brons till Joel Burman

Det var riktigt stark körning av Joel Burman på VM XCE (MTB sprint) idag där det blev bronsmedalj till Sverige. Joel Burman, U23-cyklist från Borlänge CK fanns inte med bland de förhandstippade storfavoriterna, men hade allt som krävdes för att ta sig igenom samtliga kvalheat till A-finalen där pallplatserna står på spel. När det spännande finalheatet var över stod det klart att regerande världsmästaren i sprint hade försvarat sin mästartröja. Titoutan Perrin-Ganier från Frankrike tog hem guldet bara 17 hundradelar före europamästaren, Hugo Briatta från Frankrike. Bronspengen gick till svenska Joel Burman, som med tiden 01:55,70 var 61 hundradelar från segertiden.

Tävlingarna genomfördes i staden Waregem, Belgien idag, 15 augusti istället för i Chengdu, Kina, där UCI Urban Cycling Championship går av stapeln i november. Beslutet om att flytta Sprint-VM till Belgien togs relativt sent av UCI, men med ett VM på närmare håll kunde Sverige skicka en något större trupp än tänkt. Sju landslagscyklister stod på startlinjen i Waregem och det såg riktigt ljust ut även för U23:an Ella Holmegård, silvermedaljören på VM 2017. Ella körde riktigt starkt även i detta VM men tyvärr punkterade hon i en utförskörning och gick inte vidare efter första heatet.

“Det var ett fantastiskt trevligt gäng att åka med, alla var här för att tävla och Sverige har verkligen fullfjädrade sprintcyklister! Idag var det en bana som passade Joel perfekt, han var riktigt åkstark och gjorde ett fantastiskt åk”, säger Petter Holmegård, teamledare för landslaget i Waregem.

Martin Setterberg, Vilgot Lindt och Anton Olstam åkte alla bra men räckte inte till placering, Edvin Lindh fick kedjebrott och för Alina Johansson slutade dagen innan eliminering.

Annons

Resultat – UCI World Championships XCE, Waregem, Belgien 

  1. Titouan Perrin-Ganier, Frankrike 01:55,09
  2. Hugo Briatta, Frankrike 01:55,26
  3. Joel Burman, Sverige 01:55,70

Samtliga resultat:
https://my4.raceresult.com/118499/results?lang=en

Svenska VM-truppen
Alina Johansson, Mjölby CK (dam elit)
Martin Setterberg, IF Hallby SOK (herr elit)
Joel Burman, Borlänge CK (U23 herr)
Edvin Lindh, Härnösands CK (U23 herr)
Vilgot Lindh, Härnösands CK (U23 herr)
Anton Olstam, CSK Ludvika (U23 herr)
Ella Holmegård, Mölndals CK (U23 dam)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.