Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

VM-silver till Cecilia Hansen i E-cycling

Cecilia Hansen
Alla fyra svenska damerna fanns med topp femton över krönet på den stora backen som skulle tas tre gånger. Det var Cecilia Hansen som skulle kunna slåss om medalj. Det var en fantastiskt fin svensk urladdning. Cecilia Hansen var iskall när hennes taktik att gå så billigt som möjligt uppför backen de två första gångerna och sedan inte inte gå på de hela tiden sprättande amerikanskorna.

Hansen såg på något sätt ut som en rätt säker medaljör hela loppet och levererade alltså ett silver! Cecilia kommenterade belåtet själv slutdramat så här:

”Jag hade kunnat gå två sekunder tidigare, men det är klart att jag är nöjd – det är förvånande”, säger Hansen.

Hansen låter lugn.

”Det är kul att kunna underhålla”, ler Cecilia Hansen hemma i Norberg.

Annons

Emma Belforths medaljkänning grusades av en tappad kedja – ändå sjua – i början av slutbacken. Veteranen Anna Svärdström, som var med och tog två bronsmedaljer som pilot på Paralympics, var desto mer nöjd tolva i mål.

Så här slutade damernas VM-lopp: 1) Loes Adergeest, Nederländerna, 2) Cecilia Hansen, Sverige, 3) Zoe Langham, Storbritannien. Övriga svenskor: 7) Emma Belforth, 12) Anna Svärdström, 29) Marlene Bjärehed.

I herrloppet sent på lördagskvällen var det plötsligt australiensare överallt när Jay Vine och Freddy Ovett ordnade en australiensisk dubbel. Svensken Samuel Brännlund låg med bra hela loppet och slutade på en fin tolfteplats.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.