Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Wahoo lanserar smarta rullar och Speedplay-baserade effektmätningspedaler

Wahoo har idag lanserat två nya intressanta produkter. Dels effektmätningspedaler baserade på Speedplay-pedaler – vilka varit förutspådda att lanseras under lång tid – och sedan också de smart-rullar som skymtades under VM i Belgien i höstas. Här nedan följer Wahoos egna beskrivningar av de nya produkterna. 

KICKR ROLLR

Idag lanserar Wahoo den smarta trainern KICKR ROLLR. KICKR ROLLRs design bygger på en traditionell rulle men har även en hel del andra imponerande funktioner som i kombination gör den till ett intressant val för cyklister som vill ha enkelheten och den naturliga cykelkänslan som rullar erbjuder, men med smarta fördelar som kontrollerat motstånd och uppkoppling.

Med KICKR ROLLR har Wahoo tagit designen från en traditionell rulle, grundstenen i inomhuscykling, och uppdaterat den ordentligt. KICKR ROLLR är designad för att tillmötesgå ett brett utbud av ramar och däckstorlekar och med den justerbara klämman ’Safety Tire Gripper’ är det enkelt att både sätta på och ta av cyklar från trainern. Detta gör den till ett perfekt val för de atleter som snabbt vill kunna gå från inomhusträning till att cykla utomhus samt i hushåll där flera cyklister använder samma trainer. I och med att du inte behöver ta bort bakdäcket är KICKR ROLLR även ett perfekt redskap när det kommer till uppvärmning innan tävlingar eller tuffare träningspass.

Att lära sig använda en traditionell rulle kan vara svårt och för många krävs en lång inlärningsperiod. Wahoo har förenklat detta genom KICKR ROLLRs innovativa ’Safety Tire Gripper’, som låser fast och säkrar framdäcket på cyklar med däck upp till 53mm. Detta gör att cykeln blir stabilare och medför att även cyklister som tycker traditionella rullar är för utmanande för balansen kan uppleva den naturliga cykelkänslan från en rulle. ’Safety Tire Gripper’ gör också att det blir förvånansvärt enkelt att både hoppa på och av cykeln, samt ta sig an tuffa spurter ur sadeln.

“KICKR ROLLR erbjuder uthållighetsatleter ett enkelt, mångsidigt och funktionsrikt sätt att träna på, både inomhus och i förberedelserna inför ett event”, säger Tyler Harris – KICKR Product Manager hos Wahoo. “Det som också gör KICKR ROLLR så intressant gentemot andra trainers tycker jag är möjligheten att så enkelt kunna ta på och av cykeln samt att du får den där naturliga känslan som rullar är kända för”, avslutar Harris.

För exakt wattmätning kan KICKR ROLLR parkopplas till en wattmätare. För dom cyklister som ännu inte har någon wattmätare erbjuder Wahoo ett paket som inkluderar både KICKR ROLLR och Wahoos nya enkel-sidiga wattmätare SPEEDPLAY POWRLINK ZERO. Wahoos bundling av ROLLR och POWRLINK erbjuder uthållighetsatleter ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få tillgång till de många fördelarna av att träna med wattmätare, både inomhus och ute på vägarna. För dom som redan har en wattmätare är KICKR ROLLR istället ett prisvärt alternativt som levererar funktioner som en smart trainer, enkelheten och känslan från en traditionell rulle och stabilitet- och säkerhetsfunktioner på ett sätt som bara Wahoo kan.

ROLLR och POWRLINK kommer att finnas tillgängliga hos utvalda sport och cykelbutiker.

POWRLINK ZERO

Annons

Väntan är äntligen över och Wahoo kan nu stolt presentera den mycket efterlängtade pedalbaserade effektmätaren POWRLINK ZERO. POWRLINK ZERO, som bygger på det ikoniska SPEEDPLAY-systemet med dubbelsidig infästning, kommer att finnas tillgänglig som enkelsidig och dubbelsidig effektmätare.

POWRLINK ZERO bygger på det legendariska pedalsystemet SPEEDPLAY ZERO, som redan fått en rejäl uppgradering och skara lojala följare i samband med nyanseringen som gjordes av Wahoo under 2021. Precis som resten av SPEEDPLAY-sortimentet så är POWRLINK ZERO enkla att använda, låga i höjd, har dubbelsidig infästning och justerbar float (0-15). Den pedalbaserade designen gör att det är enkelt att byta effektmätaren mellan olika vevarmar, så att atleter kan få ut det mesta av deras watt-träning, oavsett vilken cykel dom använder.

När det kommer till effektmätare så är precision och exakthet otroligt viktigt. Wahoo har därför tagit noggrannheten på +/-1% från KICKR-serien och replikerat den på POWRLINK ZERO. Genom att kombinera det med ett uppladdningsbart batteri med upp till 75 timmars träningstid per laddning, koppling till tredjepartsappar och enheter via ANT+ och Bluetooth och kompatibilitet med dom legendariska SPEEDPLAY ZERO-klossarna, är POWRLINK ZERO i en stark position att bli den föredragna kraftmätaren för kräsna atleter.

“Genom vår KICKR-serie har Wahoo positionerats som världsledande när det kommer till att förse atleter med exakt och pålitlig data”, säger Katie DuPree Product Manager för POWRLINK ZERO. “Nu har vi verkligen kunnat dra nytta av vår expertis för att skapa en pedalbaserad effektmätare som kan ge atleter samma, robusta prestationsdata även när cyklar utomhus – med de adderade fördelarna av dubbelsidig infästning och aerodynamisk design”, avslutar DuPree.

Nya, enkelsidiga POWRLINK ZERO väger endast 250 gram och den dubbelsidiga modellen 276 gram. Effektmätaren är ett komplement till det övriga SPEEDPLAY-sortimentet som redan består av: Wahoo SPEEDPLAY COMP, Wahoo SPEEDPLAY ZERO, Wahoo SPEEDPLAY NANO och Wahoo SPEEDPLAY AERO.

POWRLINK ZERO används redan av framstående atleter så som IRONMAN 70.3 World Champion Lucy Charles-Barclay och professionella damlaget Le Col Wahoo. Le Col Wahoo kommer att använda prestationsdata från POWRLINK ZERO för att förbereda sig och tävla i några av de största tävlingarna, däribland Paris-Roubaix, La Fleche Wallonne, och Liege-Bastogne-Liege.

POWRLINK ZERO kommer att finnas tillgängliga hos utvalda sport och cykelbutiker.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.