Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossLandsväg

Zipp återkallar 18 530 st snabbfästen och Zipp 88 nav

Zipp har upptäckt ett fel i sina snabbfästen som gör att de kan gå upp.
Zipp har upptäckt ett fel i sina snabbfästen som gör att de kan gå upp.

SRAM (som äger Zipp) meddelade i slutet av förra veckan att man återkallar drygt 18 000 snabbfästen, eller så kallade QR-fästen, som är sålda tillsammans med Zipps hjul mellan mars 2015 och december 2015. Det finns inte någon kod på de aktuella fästena, men de kan identifieras på sin form och att det saknas tryck på insidan av handtaget. Utöver snabbfästena återkallar även Zipp naven 88v6, 88v7 och 88v8.

Snabbfästena som är påverkade finns i både titan och stålversioner. De återkallas eftersom det inte är helt säkert att den verkligen låser och sitter kvar i stängt läge, vilket kan orsaka allvarliga skador. Det har inte rapporterats om några faktiska olyckor eller skador, säger dock Zipp.

Zipp kommer att ersätta alla de aktuella snabbfästena med liknande men som har ett ”C” eller datum tryckt på insidan av handtaget. Snabbfästen som redan har något av dessa märkningar påverkas inte.

 


Snabbfästen med ett "C" eller ett datum tryckt på insidan av handtaget är ok och påverkas inte av återkallningen.
Snabbfästen med ett “C” eller ett datum tryckt på insidan av handtaget är ok och påverkas inte av återkallningen.


 

Om du har, eller misstänker att du har, ett snabbfäste som återkallats bör du snarast sluta använda det och kontakta antingen SRAM eller din lokala cykelbutik, så får du den kostnadsfritt utbytt.

Annons

SRAM återkallar även naven 88v6, 88v7 och 88v8 som är aluminiumnav för framhjul. Flänsarna på navet kan gå sönder och därmed orsaka problem.

Inte heller naven har någon specifik kod eller serienummer men de identifieras enklast genom att de har en fläns som inte är gjuten tillsammans med navet. De aktuella modellerna finns i flera färger, bland annat svart, silver och grå. Modellen 88v9 är dock inte påverkad av det här felet.

 


Zipp-nav-960-540
Zipp 88 nav som har en separat ring där ekrarna fäster, som de två till vänster, är de som återkallats. Nav utan den separata ringen, som det till höger, påverkas inte.


 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.