Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Äventyrarna

Långt bort i stan…

Först vill vi bara uppmärksamma att flygning från Istanbul till Tajikitans huvudstad Dushanbe gick utmärkt trots snusbrist! Vi utmärkte oss i kön när vi skulle checka in, två långa blonda pinnar, i ett hav av mörkhåriga hobbitar. Tre säkerhetsvakter frågade oss om vi verkligen var i rätt kö och att vi skulle till Dushanbe med Somon Air?? Svar ja.

Väl framme så bodde vi på ett av tre hostel där alla cyklister/backpackers/liftare m.m. bodde. Säkert 5-10 pers per dag lämnar Dushanbe på touringcykel varje dag den här tiden på året, helt sinnes! För er som inte vet så mycket om touringlivet så kan vi meddela att här i Tajikistan är stället att vara på, alla på väg till Osh i Kirgizistan. Alla snackar om cyklar, kilometer, vilken väg, vilken dal, var startade du, destination, magsjuka, ett touringcyklist-mecca. Älskar det!

Idag ska vi starta vår 5e dag från Dushanbe, och köra längs gränsen till Afghanistan. De senaste fyra dagarna har bjudit på landskap vi aldrig upplevt förr, helt fantastiskt, se bilder längre ner så förstår ni. Bara under gårdagen körde vi ifatt två gäng på 5 pers och kommer ev komma ifatt fler. Vi utmärker oss även här, vi är de enda som har SPD, bibs och cykeltröja, vi ser väldigt fåfänga ut bland den annars populära hippie-stilen. Rakar benen också såklart. Vi är cyklister på touring, inte backpackers på en cykel som de flesta.

Skräcken att bli magsjuk är ett faktum, rena allt vatten är ett måste, och dieten för tillfället är bebisvälling med ris till frulle, bröd, pasta, kokta morötter, kokta ägg. Stäng munnen om du ska duscha, annars blir det panik på toan. Vi har bägge varit halvdåliga de första två dagarna, men är för tillfället helt bra. Att göra nr.2 och att dela information om det har inte varit på tapeten i vår relation så mycket, men nu är vi plötsligt öppna om både det ena o det andra, såsom karaktär, känsla m.m. Knaprar imodium som om de vore halstabletter 😉

Annons

Om 3, max 4 dagar kommer vi fran till Khorog där vi ska bo på hostel igen, ser fram emot det! Ciao från stan.

IMG_7988 IMG_7989 IMG_7990 IMG_7991 IMG_7992 IMG_7993 IMG_7994 IMG_7995 IMG_7996 IMG_7997 IMG_7998 IMG_7999 IMG_8001 IMG_8002 IMG_8003 IMG_8004 IMG_8005 IMG_8006 IMG_8007 IMG_8008 IMG_8009 IMG_8010 IMG_8011 IMG_8012 IMG_8014 IMG_8015 IMG_8016 IMG_8017 IMG_8018 IMG_8019 IMG_8020 IMG_8021 IMG_8022 IMG_8023

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

2 kommentarer

  1. alltså wow! vilket äventyr ni är med om! ungefär som min värsta mardröm men ändå får ni det att se så spännande, roligt och härligt ut! det är så kul att få följa er med text och bild, hoppas ni får vara fortsatt friska och ta vara på er

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.