Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Äventyrarna

VIND – och bortskämd start

IMG_7050 IMG_7055

3 grader och duggregn och motvind, kunde lika gärna vara januari, men det var i torsdags när vi gav oss av från Marcus föräldrar i Mölndal. Innan vi började cykla söderut hann vi med ett besök på Mölndals sjukhus och Marcus mamma.

IMG_7060

Dagens mål var Halmstad där Lindas mormor väntade oss med stor förväntan. I 155km motvind, kallt och blött som sagt, fick vi kämpa i varje tramptag, distanskoman var ett faktum då vi äntligen nådde dagens mål. Tur att vi hade både ful-choklad och Lidl-drickyoghurt som räddade oss från hammaren.

IMG_7044

Annons

Dag 2: 15 mil igen, välkommen till Skåne… Uppehåll, men en satans jälva vind, har knappt kört i något värre. Om man får kämpa varje meter utför, så vet man att det blåser. Bitvis var moralen i källaren, men ett bra kvitto på vad vi klarar av i hemska förhållanden, så vi var nöjda då vi äntligen kom fram till Lindas hemby S.Sandby.

IMG_7058IMG_7061

Dag 3 började med en lugn brunch med frallor från Evas Hembageri. Sedan fick vi sällskap av pappa Thomas en bit på vägen till Ystad. Endast 52km dit, och sol hela vägen, så en skön kontrast. Väl framme i Ystad blev vi bortskämda igen hemma hos Jonna och Andreas. Fantastisk middag, äppelpaj och trevligt sällskap gjorde kvällen!

Nu på förmiddagen har vi ätit frukost, fått fin sightseeing i Ystad med omnejd, och ikväll väntar färjan över till Polen. Vi har köpt biljett redan, “damplats” resp. “herrplats” var budgetbiljetten, så den tog vi såklart. Får se vilka kufar man delar hytt med inatt… Imorgon i ottan anländer vi till Swinoujscie och då börjar allt på allvar. IMG_7046 IMG_7051 IMG_7052 IMG_7054 IMG_7055 IMG_7059 IMG_7062

Linda och Marcus
Vi är två landsvägscyklister som valt att ge oss ut på ett stort äventyr. Vi har tidigare båda varit tävlingsaktiva, men i år väntar något annat. Planen är att resa på cykel, med tält, sovsäck, allt! Det är inte vår första resa, men den största hittills för oss. Resan börjar i Maj och vi startar där vi bor - Göteborg. Prag, Mt Blanc, Tour de France, Mostar, Draculas slott, Istanbul, Stan-länderna, Pamir, Dubai är bara några av våra delmål, och här kan ni följa oss på det stora äventyret. Jobbigt? Sunkigt? Jajamen, men samtidigt så kan livet inte bli mer spektakulärt och enkelt på en och samma gång!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.